'Namaz baskısı hiç olmadı '

'Namaz baskısı hiç olmadı '

'Okulda namaz baskısı' yapıldığı yönündeki haberlerin yalan olduğunun anlaşılması üzerine iddialar yön değiştirdi.

Milli Eğitim ve sivil toplum örgütlerinin yaptığı araştırmalar ve aksi açıklamalarına rağmen sütunlarına gerçekleri taşımayan gazetelerden bazıları, olayı 'Alevi öğrencilere baskı' boyutuna taşıdı. Söz konusu gazeteleri, son olarak, haberlerine konu olan kız öğrenciler yalanladı.

Amasya Anadolu Kız Meslek Lisesi'nde din baskısı gördükleri gerekçesiyle okul değiştirdikleri iddia edilen öğrencilerden H.D. ve G.D., arkadaşları S.Ç. ile haberlerde yer alan pansiyonda hiç kalmadıklarını kabul ederek, öğretmenlerinden de dini baskı görmediklerini itiraf etti. Kendilerine baskı yaptığı iddia edilen pansiyon müdür yardımcısı Özlem Y.'yi tanımadıklarını ifade eden öğrenciler, Anadolu Kız Meslek Lisesi'nden baskı nedeniyle ayrıldıkları yönündeki haberlerin düzmece olduğunu söyledi. Öğrenciler, haberin yapıldığı gün köylerine Anadolu Meslek Lisesi'ndeki bir öğretmenin gazeteci ile geldiğini anlattı. Konunun abartıldığını ve artık gündeme gelmek istemediklerini ifade eden öğrenciler, "Okuduğumuz bölümleri sevmiyorduk. Bu nedenle okulumuzu değiştirmek istedik. Olay bundan ibaret. Ama basına farklı yansıdı." dedi. H.D.'nin ağabeyi Cem D., kardeşinin hiçbir baskıya maruz kalmadığını ifade etti. Yalan haberlere tepki gösteren Cem D., "Kardeşim okuduğu bölümü beğenmediğinden ve maddi durumlardan dolayı Anadolu Kız Meslek Lisesi'nden kaydını aldırarak Aydınca Lisesi'ne getirdik. Dinî baskı diye bir şey yok." diye konuştu. Ş.D.'nin müdür yardımcısı Özlem Y. tarafından dinî baskı gördüğü iddiaları, valiliğin açıklaması ile yalanlanmıştı.

Öte yandan pansiyonda öğrenim gören 170 öğrenciden şimdiye kadar il milli eğitim müdürlüğü ve Amasya Valiliği'ne dinî baskı iddiasıyla ilgili hiçbir şikâyet dilekçesi gelmediği bildirildi.

zaman