Naim Kasım: Hizbullah İsrail Düşmanıyla Mücadele Etmeye Hazırdır

Naim Kasım: Hizbullah İsrail Düşmanıyla Mücadele Etmeye Hazırdır

Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı, Siyonist rejimin deniz sınırlarının çizilmesine ilişkin anlaşmada bir sorun yaratması halinde...

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah'ın Yardımcısı Şeyh Naim Kasım Perşembe günü geçici Siyonist rejimi Lübnan ile yapılan deniz sınırlarının çizilmesine ilişkin anlaşmayı herhangi bir şekilde ihlal etmesine karşı uyardı.

Şeyh Naim Kasım şu ifadelerde bulundu: 'İsrail deniz sınırlarının çizilmesine ilişkin anlaşmayı bozarsa, Hizbullah'ın bu rejimin herhangi bir aptallığını cezalandırma ve engelleme konusunda yeterli gücü vardır.

Hizbullah, İsrail düşmanıyla karşı karşıya gelmeye hazırdır. Lübnan'daki sorunlarla mücadele etmek için gücümüz ve birliğimiz, deniz sınırlarının çizilmesinin garantisidir.

Amerika dünyada işgalin öncüsüdür. Amerika dünyadaki tüm insanlara zulüm etmektedir. Bu işgal Amerika için normaldir. Ancak Amerika'nın bakış açısına göre ulusların kurtuluşu reddedilmektedir.

Amerika'nın emrinde olmayı ve Amerika'nın istediği her şeyi yapmasını asla kabul etmeyeceğiz.

Gelecek, direnişin ve Amerika'nın hegemonyasını kabul etmeyen ulusların olduğu bir bölgede Amerika'nın planlarını uygulayamayacağını giderek daha fazla kanıtlayacaktır.

Amerika, Hizbullah hareketine İsrail'le olan mücadelesi nedeniyle karşı çıkıyor. İsrail, Batı tarafından onun aracı olmak ve bu bölgenin geleceğine, kaderine ve olanaklarına hükmetmek için oluşturuldu.

Batı, doğrudan ve maliyetsiz bir şekilde bir şey elde etmek istediğinde, İsrail sopasını kullanıyor. İsrail, insanlıkla veya insan haklarıyla hiçbir ilgisi olmayan şeytani ve suç hedeflerini gerçekleştirmek için oluşturuldu.

Amerika, Siyonist rejimi iktidarda tutmaya çalışıyor. Bize göre İsrail bir düşman, bir gaspçı, bir suçlu ve katil ve işgal altındaki Filistin'i terk etmesi gereken bir işgalcidir.'

Şeyh Naim Kasım, Siyonist rejimin seçimlerine de değindi ve şunları söyledi: 'Bu seçim hiçbir şeyi değiştirmeyecek. Bir sorun var ki bölgemizde İsrail rejimi denen bir işgalci var. Bu nedenle başbakanın kim olduğu fark etmiyor.'

Seyyid Hasan Nasrallah'ın Yardımcısı, Binyamin Netanyahu'nun tehditlerini hiçbir etkisi olmayan bir ses bombası olarak değerlendirdi ve Lübnan'ın gelecek cumhurbaşkanı hakkında şunları söyledi:

'Bu kişi milliyetçi olmalı, Lübnan üzerinde yabancı hakimiyetini kabul etmemeli ve ABD'nin komutası altında olmamalıdır.'

Öte yandan hatırlatmak gerekir ki, Lübnan, Siyonist rejimle deniz sınırlarının çizilmesi konusunda bir anlaşma imzaladı. Bu anlaşmaya Hizbullah'ın silahlarının baskısı ile ulaşıldı ve sonuç olarak Lübnan, petrol ve gaz sahalarını kullanabilecek. Birçok uzman, bu anlaşmanın sağlanmasının Hizbullah ve Lübnan için büyük bir zafer olduğunu ve başta Riyad olmak üzere Batı-Arap eksenini kızdırdığını vurguluyor.(Ajanslar)