Myanmar'daki zulüm gibisini görmedim"

Myanmar'daki zulüm gibisini görmedim"

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmelettin İhsanoğlu "Konuşamadık, yani onlar ağladı biz ağladık"dedi.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmelettin İhsanoğlu, dünyanın dört bir yanındaki mağdur ve mazlum Müslümanlar'a yardım için gittiğini fakat Myammar'da Müslümanlara yapılan zulüm gibisini görmediğini söyledi.
 
Gaziantep Valiliği'ni ziyaretinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İİT Genel Sekreteri Eklemettin İhsanoğlu, dünyanın dört bir tarafına yardım amaçlı gittiğini ama Arakan’daki Müslümanların uğradığı zulüm gibisini görmediğini vurguladı. İhsanoğlu, Myanmar’da yaşananlar ile ilgili olarak şunları kaydetti: “Ben Myanmar'dan geliyorum. Oradaki Rohingyalıların bulunduğu Arakan vilayetine gittim. Hakikaten bakınız ben, Gazze’ye yapılan savaştan sonra gittim. Lübnan’ın güneyine yapılan savaştan sonra gittim, Somali’ye de gittim. Açe’de Tsunami’den sonra gittim. Dünyanın her tarafına o felaketlerden dolayı mücadele etmek için insanlara yardımcı olmak için gittim. Ama hiçbir yerde Myanmar’da gördüğüm, Arakan'da gördüğüm zulmü, o insanlık dramını görmedim. O insanlar, binlerce insan bizi karşılamaya geldi. Konuşamadık, yani onlar ağladı biz ağladık. Ellerimize kağıt sıkıştırdılar, Bizi bunların zulmünden kurtarın dediler. Çok zordu. Ben hayatımda çok şey gördüm ama bu çok farklıydı. İnsanların gözlerinde korku, ümitsizlik vardı. Korkunçtu."