Mustafa İslamoğlu: Artık İslamcı Değilim

Mustafa İslamoğlu: Artık İslamcı Değilim

Uzun süredir liberalleşen söylemleriyle ön planda olan Mustafa İslamoğlu, artık İslamcı olmadığını ilan etti. İslamoğlu'nun muhafazakar-sağcılıkla İslamcılığı eşitleyen sözleri tepkiyle karşılandı.


Türkiye Müslümanlarının büyük çoğunluğu, Ak Parti iktidarı döneminde sınıfta kaldı. Geçmişte dile getirilen ilke ve ideallere sahip çıkanlar çizgilerini korusa da, dünyevi ikbal peşinde koşanlar dindar mahalleyi domine ederek adaletten ve merhametten uzak, muhafazakar, sağcı bir çizginin tesis edilmesini sağladı.

Bu durum AK Parti iktidarının gücünü kaybetmeye başladığı son dönemde iyiden iyiye tartışılmaya başlandı, bazıları eliyle İslamcılık açısından büyük bir ümitsizlik havası oluşturuldu.

Şimdilerde iki kutup oluştu. Ak Parti iktidarının keskin muhafazakar destekçileri ile onlardan ümidini keserek liberalleşen eski İslamcılar.

Son olarak Mustafa İslamoğlu da bu ikili dayatmada safını belli etti. İslamoğlu, İslami mücadelenin en bereketli yılları olan 1970, 1980 ve 1990’lı yıllardaki söylemlerinden tövbe ettiğini ifade ederek en büyük pişmanlığını “bir dönemini İslamcı olarak geçirmek “olarak açıkladı.

İslamoğlu, Karar TV’de ‘Bir çürük ipliğe hülya dizmişiz’ sözleriyle artık İslamcı olmadığını ilan etti.

İslamcılık ile muhafazakarlığın ayrımını yapmayan İslamoğlu’nun bu hazin sözleri İslami mücadeledeki çizgisinde sebat edenlerce hem tepkiyle karşılandı hem de ağır bir vebal olarak yorumlandı.