Mukteda Sadr: Dünya Kupasının Katar'da Olması Büyük Bir Zafer

Mukteda Sadr: Dünya Kupasının Katar'da Olması Büyük Bir Zafer

Mukteda Sadr: Katar'daki Dünya Kupası Batı'ya karşı kazanılan en büyük zafer

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Irak'taki Sadr hareketinin lideri yaptığı konuşmada, Katar'ın 2022 Dünya Kupası'na bir Arap ülkesi olarak ev sahipliği yapmasına tepki göstererek, bunu Batı'ya karşı "en büyük zafer" olarak nitelendirdi.

Shafaq News internet sitesinin aktardığı Sadr hareketinin lideri Mukteda Sadr bu konuda bir tweet attı: Dünya Kupası'nın ilk meyvesi; Katar ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin yeniden başlamasıydı ve Arap ve İslam saflarının birliği ve özellikle Yemen, Suriye, Lübnan ve diğer Arap ülkelerinde barışın genişletilmesi ve geliştirilmesi için bir ganimet olacağı umulmaktadır.

Bu olay, Arapların ve Müslümanların Dünya Kupası'nı yönetmeye ve düzenlemeye muktedir olduğunu ve Arap-İslam ve uluslararası barış ve birliği geliştirebileceğini dünyaya kanıtlıyor.

Sadr hareketinin lideri tweet atmaya devam etti: Bu, Batı'ya karşı en büyük zafer ve başarıdır.

2022 Futbol Dünya Kupası Pazar akşamı, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısırlı mevkidaşı Abdülfettah Sisi ve Cumhurbaşkanı Muhammed bin Salman başkanlığında farklı ülkelerden üst düzey yetkililerin katılımıyla düzenlenen törenle açıldı