Muharrem İnce'den Mansur Yavaş itirafı

Muharrem İnce'den Mansur Yavaş itirafı

CHP Milletvekili Muharrem İnce, 30 Mart'ta Ankara'da yanlış yaptıklarını ifade etti.

İnce, Ankara seçimlerinde de CHP'nin Mansur Yavaş'ı belirleyerek hata yaptığını iddia etti. İnce, Yavaş "CHP'den değil DP'den aday olması gerekirdi" diye konuştu.

CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölgede, CHP'nin 30 Mart seçimlerindeki performansı masaya yatırıldı. Gürsel Tekin, Muharrem İnce gibi isimlerin katıldığı programda CHP'nin seçim grafiği tartışırken, Ankara ve İstanbul adayları tartışıldı.

"MANSUR YAVAŞ HATAYDI"
Ankara adayı konusunda isim olarak değil ama strateji olarak hata yapıldığını da iddia eden İnce, Yavaş'ın CHP'den adaylığını değil DP'den adaylığını destekleseydik daha başarılı olurduk diye konuştu. İşte İnce'nin o ilginç taktiği;

"Kişiyi tartışmak değil derdim, taktiği tartışmak. Sayın Mansur Yavaş ile hiç yanyana gelmedim. Kendisi Ankara için değerli bir figürdür. Bizim taktiğimiz taktiğimiz onu CHP'den aday değil DP'den aday yapmak üzerine kurulu olması gerekirdi. Çünkü Melih Gökçek'ten hoşlanmayan AK Parti tabanı var. Melih Gökçek'e değil ama CHP'ye de oy vermeye eli gitmiyor. Biz onu CHP'den değil Demokrat Parti'den aday olmaya teşvik etseydik, AKP'den oy alırdı bizim şansımız fazla olurdu. Bizden aday olmasını tartışmıyorum, kimseyi kırmak istemiyorum. Benim tartıştığım mesele taktik meselesidir."