Muhafazakar Parti Seçimi Kaybetti

Muhafazakar Parti Seçimi Kaybetti

İngiltere'de iktidardaki Muhafazakar Parti, İngiltere'de yerel seçimleri kaybetti

İngiltere'de iktidardaki Muhafazakar Parti, Cuma günü açıklanan son sonuçlara göre İngiltere'deki yerel seçimlerde 1000'den fazla sandalye kaybetti.

Seçimden önce, Muhafazakar Parti'nin üst düzey adamları 13 yıllık iktidardan sonra ağır kayıplar vereceklerini tahmin etmişti.

Cuma akşamı 230 meclisten 222'sinin sonuçları açıklandı, parti 1.040 sandalye kaybetti ve 45 belediye meclisinde çoğunluğu kaybetti.

Ancak çetele, "Redeka ve Cleveland" yönetim kurulunun sonuncusunun sonuçlarını açıklayacağı Salı gününe kadar tamamlanmayacak.

İşçi Partisi 518'den fazla sandalyeyle o günün en büyük kazananı olurken, azınlıktaki Liberal Demokratlar 410 sandalye ve Yeşiller 241 sandalye kazandı.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, partisinin kayıplarının hayal kırıklığı yarattığını ancak İşçi Partisi'ne doğru büyük bir hareket olduğunu düşünmediğini söyledi.

Öte yandan İşçi Partisi lideri Keir Starmer, partisinin yaklaşan genel seçimlerde çoğunluğu kazanma yolunda olduğunu gördü.

Kamuoyu yoklaması uzmanı Profesör John Curtis, İşçi Partisi'nin mevcut sonuçlara göre gelecek yıl yapılacak parlamento seçimlerinde lider olması gerektiğini, ancak salt çoğunluğu kazanıp kazanamayacağının belirsiz olduğunu söyledi.

İngiliz seçim kurallarına göre, genel seçimlerin 2024'ün sonundan önce yapılması gerekiyor.

Xinhua'ya göre, Birmingham Üniversitesi'nde siyaset uzmanı olan Profesör John Bryson, yerel seçimlerin gelecekteki genel seçimlerde seçmen davranışının bir göstergesi olarak görülmemesi gerektiğini söyledi.

Yetkili, şu anda ülkedeki hiçbir siyasi partinin sürdürülebilir büyümeyi desteklemek ve İngiltere'nin "çok uzun süredir" muzdarip olduğu yapısal mali açığın üstesinden gelmek için geçerli bir stratejisi olmadığını da sözlerine ekledi.

Kaynak: TEVHİDHABER