Mübarek, Diyaloğa Çağırdı

Mübarek, Diyaloğa Çağırdı

Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, Türkiye'nin, Irak'ın kuzeyine harekat düzenlemesinden endişe ettiğini...

Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, Türkiye'nin, Irak'ın kuzeyine harekat düzenlemesinden endişe ettiğini, sorunun diyalog yoluyla çözümünden yana olduğunu söyledi.

Mübarek, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Umarım Türkiye ile Irak, sorunun çözümü için masaya oturur" dedi.

Mübarek, ne Irak'a düzenlenebilecek olası harekatta Türkiye'nin, ne de Türkiye'de düzenlenen saldırılar karşısında terör örgütü PKK'nın yanında olabileceğini ifade etti. Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada da, Hakkari'de düzenlenen terör saldırısı kınandı, şiddete ve güç kullanımına karşı olunduğu vurgulandı.

Açıklamada, şiddetin devam etmesinin veya güç kullanılmasının bölgedeki tansiyonu daha da artıracağı belirtildi, Irak'ın kuzeyindeki yerel yönetime, Bağdat hükümetine ve Irak'taki Amerikan kuvvetlerine, "Irak topraklarının Türkiye'yi tehdit edecek şekilde kullanılmasına izin vermemesi" çağrısında bulunuldu.