Mossad’ın İran Ajanının İtirafları - 4

Mossad’ın İran Ajanının İtirafları - 4

Birkaç bölüm sürecek bu yazı dizimizin dördüncü bölümü ile karşınızdayız. .Celali kimdir nasıl oldu da Mossad’a katıldı? İşte tüm detaylar...

Mossad’la işbirliğinde bulunan ve İranlı iş arkadaşlarıyla ilgili özel bilgileri Mossad ajanlarına veren İran asıllı Siyonist İsrail casusu Ahmed Rıza Celali, bu hususta daha fazla ayrıntı verdi.

Mossad casusu Celali, yakalandıktan sonra verdiği ifadelerinde yüksek öğrenimini sürdürmek üzere yurtdışına çıktığını ve Avrupa ülkelerinden birine yerleştiği oradan da Batılı birçok ülkeyle irtibata geçtiğini kaydetti.

Celali bu konuda şöyle yazdı: “Doktoramı aldıktan sonra çalışmak için Avrupa ülkelerinden birine gittim ve orada yaklaşık 4 yıl çalıştım. Aynı zamanda da Amerika ve çeşitli Avrupa ülkelerindeki bilimsel merkezlerle de bağlantı kurup işbirliğinde bulunuyordum. Ben, Avrupalı 7 ülke arasında bazı bilimsel projelerin sorumlusuydum.”

Celali daha sonra Siyonist İsrail’in casusluk teşkilatı Mossad’la nasıl işbirliğine geçtiği hakkında şu ifadeleri yazdı: “2008 yılının başlarında bir eğitim programı için İsveç’teydim. Orada “Thomas” adında biriyle tanıştım. Kendini hadise ve güvenlik meseleleri uzmanı olarak tanıttı ve Avrupa’da bir şirkette çalıştığını iddia etti.

Benim İsveç’te ikametim kesinleştikten sonra Thomas bir gün bana çalıştığı şirketle de geçici olarak işbirliği yapmamı önerdi. Bir de daha sonra yarım vardiya halinde çalışmanı sürdürebilirsin dedi. Böylece yaklaşık 1,5 yıl orada çalıştıktan sonra Thomas’la ilişkimiz git gide yakınlaştı. O, benim geçmişteki çalışma tecrübelerim ve İran’da yaptığım işlerden bahsederek “Bunlar iyi bir referans. Bizim şirkette senin gibi geniş tecrübeli uzman kişilere ihtiyaç var. Bence sen bizim orada işe alınırsın, başvur” dedi.

Devamı gelecek… (yazilimedya.com)