Mossad yetkilisi: Hizbullah'ın taktiksel istihbaratı İsrail'den çok daha iyi

Mossad yetkilisi: Hizbullah'ın taktiksel istihbaratı İsrail'den çok daha iyi

Mossad'ın istihbarat bölümünün eski başkanı Haim Tomer şöyle diyor: "Hizbullah İsrail'den çok daha iyi bir taktik istihbarata sahip ve yeteneklerini küçümsemek için hiçbir neden yok."

Mossad'ın istihbarat bölümünün eski başkanı Haim Tomer, "Halk, Lübnan'la yapılacak kapsamlı bir savaşın İsrail'e yönelik Siyonist vizyona yönelik bir tehdit oluşturduğunu anlamalıdır." dedi.

Tomer, "Hizbullah'ın hayal bile edemeyeceğimiz bir tehdit oluşturduğuna ve İsrail ordusunun buna karşı bir tepkisinin bulunmadığına" dikkat çekerek, "İsrail gaz sahalarını saniyeler içinde havaya uçurabilecek hassas füzelere sahipler."

Tomer, "Hizbullah'ın sahip olduğu tespit sistemi nedeniyle İsrail Hava Kuvvetlerinin artık Lübnan üzerinde operasyon yapma özgürlüğüne sahip olmadığını" açıkladı.

Şöyle ekledi: "Hizbullah'ın taktik ve askeri yeteneklerini küçümsemek için hiçbir neden yok ve geliştirilen İsrail sistemlerinin nasıl karşılık vereceğini bileceği kesin değil."

"Hizbullah'ın İsrail'den çok daha iyi taktiksel zekaya sahip olduğunu ya da en azından İsrail'den daha düşük olmadığını" belirtti.

Tomer, Hizbullah'la savaşmanın İsrail'in merkezine binlerce füze fırlatılması anlamına geldiğini, bunun İsrail'i tamamen felç edeceğini, ayrıca Hayfa limanını ve kuzeydeki askeri havaalanlarını da felç edeceğini vurguladı.

"Kiryat Şmona" ve Celile'nin kaderinin, Akka ve Tiberya şehirlerinin, hatta belki Hayfa'nın ve belki daha da ötesinde "Tel Aviv"in de kaderi olacağını söyledi.

"Sorun sahada uygun manevra yapabilme yeteneğidir. Hizbullah püskürtme yeteneği, askerlerinin seviyesi ve sahip olduğu istihbarat bilgilerinin kalitesi açısından güçlüdür ve bunu son dönemde kanıtlamıştır." doğru ve üst düzey bir istihbarat kabiliyetine sahip olduğunu gösteriyor."

Kaynak:Haber Kaynağı