Mısır Türkiye Hakkında Açıklama Yaptı

Mısır Türkiye Hakkında Açıklama Yaptı

Mısır Dışişleri Bakanı: Türkiye ile görüşmeler, uygulamalarında bir değişiklik olmadığı ve Yemen'deki çatışmaya askeri bir çözüm bulunmadığı için durduruldu.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry, Ankara'nın uygulamaları çerçevesinde herhangi bir değişiklik olmadığı için Türkiye ile müzakerelerin seyrine devam edilmediğini söyledi.
Shoukry, bugün televizyonda yaptığı açıklamalarda, meselenin yine uluslararası standart ve kurallara uyma ihtiyacından kaynaklandığını da sözlerine ekledi.

Bakan, yabancı güçlerin şimdiye kadar Libya'dan ayrılmamasının endişe verici olduğunu ve bu hedefe ulaşmak için kararlı önlemler alınmadığını belirterek, bunun uluslararası toplumun ilkeleri benimsemek için değil çıkarları elde etmek için çalıştığını kanıtladığını kaydetti.

Shoukry, krize siyasi bir çözüm bulmak için Yemen'de ateşkesi yeniden tesis etme çalışmalarına vurgu yaparak, ateşkesin yenilenmesi ve Yemen halkını acılardan kurtarmak için herhangi bir anlaşmaya varılamamasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.
Shoukry sözlerine şöyle devam etti: Yemen'de veya başka yerlerdeki çatışmaya askeri bir çözüm yok ve Yemen halkının acılarına son vermek için siyasi çerçeveler ve fikir birliği olmalı. dedi