Milyonlarca kişi Yemen'de Yürüdü

Milyonlarca kişi Yemen'de Yürüdü

Gazze'nin kararlılığını ve Filistin halkının zaferini destekleyen Yemen gösterileri 27. haftasında birçok Yemen vilayetinde yapıldı

Yemen'in başkenti Sana'a ile Hodeidah, Dhamar, Ibb, Amran, Taiz, Hacca, Saada , Raymah , Ma'rib, Al-Jawf, Al-Dhalea, Lahj, Al-Mahwit valiliklerinde kitle yürüyüşleri düzenlendi. ve Al-Bayda Cuma günü, Yemen'in Filistin halkına verdiği desteğin devam ettiğini teyit ederek şu sloganı kullandı: "Gazze kazanana kadar savaşımız devam edecek."

Şiddetli yağmur altında dışarı çıkan milyonlarca kişilik kalabalık, yürüyüşlerin ve Filistin halkına destek yürüyüşlerinin yeniden başlayacağını teyit eden sloganlar attı.

Milyon kişilik yürüyüşler, seferberlik faaliyetlerinin ve Filistin halkına destek yürüyüşlerinin yeniden başladığını duyuran, İsrail'in Gazze saldırganlığını ve kuşatmasını reddeden, adaletsizlik karşısında kararlı duruşunu teyit eden ve Gazze'deki ve tüm mazlumların yanında yer alan bir bildiri yayınladı.

Açıklamada, bazı Arap rejimlerinin işgalci yapıya destek veren tutumlarının kınandığı ifade edilerek, ulusun özgür insanlarına Filistin halkına destek konusunda daha bilinçli olmaları ve varlığın yanıltıcı politikalarına ve normalleştirmesine kapılmamaları çağrısında bulunuldu. aletler.

Yemenliler, bazı Arap partilerinin işgalci varlıkla olan zayıf ve suç ortağı konumunu kınadı ve askeri, siyasi ve medyada savunmasına katkıda bulundu.

Açıklamada, Yemen silahlı kuvvetlerine Filistin halkını desteklemek için yürüttükleri cihatçı destek operasyonundan ötürü övgüde bulunulurken, Yemen deniz ve hava kuvvetlerine, saldırganlık sona erip Filistin üzerindeki kuşatma bitene kadar tarafla bağlantılı gemileri hedef almaya devam etme çağrısında bulunuldu. Gazze'deki insanlar ayağa kalktı.

Yemenliler, Filistin, Lübnan ve Irak'taki direniş hareketlerinin kahramanca cihatçı operasyonlarını övdü, Komutan İsmail Haniye'ye bazı oğullarının ve torunlarının şehit olması nedeniyle taziyelerini iletti ve Filistinli grupların liderleri arasındaki uyum ve dayanışmayı övdü. .

Açıklama, İran halkını ve liderliğini, İsrail'in müsamahakârlığı kuralı karşılığında tepki denklemini kuran düşmana karşı başarılı ve güçlü askeri tepkisinden dolayı tebrik ederek sona erdi.