Millet İttifakı'ndan Aday Hamlesi

Millet İttifakı'ndan Aday Hamlesi

"Deprem Özel Gündemi" ile toplanan Altılı Masa, seçim çalışmalarına hız verdi. Millet İttifakı bu kapsamda adayını belirlemek için son üç yıllık anketleri masaya yatıracak.

mleri öncesinde CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti’den oluşan Altılı Masa, Şubat ayı içinde adayını açıklayacağını duyurmuştu. Yaşanan büyük deprem felaketi nedeniyle ertelenen Altılı Masa toplantısı "Deprem Özel Gündemi" ile iki gün önce yapılmıştı.

Altılı Masa 2 Mart’ta Cumhurbaşkanı adayının görüşüleceği toplantı için hazırlıkları başlattı. Son toplantıda en geç 18 Haziran'da yapılması beklenen seçimler için çalışmaların hızlandırılmasına karar verildi.

Bu kapsamda alt komisyonları seçim güvenliği ve adaylıklar için istişare çalışmalarını hızlandıracak. Liderlerin cumhurbaşkanı adayı için ikili buluşmalara ağırlık vermesiyle 2 Mart öncesi somut isimler ortaya koyulacak.

İYİ Parti tarafından gündeme getirilen “anket” seçeneği de masada olacak. Buna göre son üç yılda yapılan anket çalışmaları incelenecek.

Birgün'de yer alan habere göre kaynaklar, Millet İttifakı’nın adayı mevcut belediye başkanlarından biri, yani İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu veya ABB Başkanı Mansur Yavaş olmayacak.