Mike Pence :  Tahran İle Riyad Yakınlaşması ABD'nin  Başarısız Politikalarının Sonucu

Mike Pence : Tahran İle Riyad Yakınlaşması ABD'nin Başarısız Politikalarının Sonucu

Bu ülkede yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için muhtemel aday olan ABD'nin eski başkan yardımcısı, Tahran ile Riyad'ın yakınlaşmasını Biden'ın başarısız politikasının sonucu olarak nitelendirdi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Başkan Yardımcısı Mike Pence, "W ABC" radyosuna verdiği röportajda, "Daha çok Joe Biden yönetiminin başarısız politikaları nedeniyle dünya sahnesinde bir liderlik boşluğuna tanık oluyoruz. " dedi.

Ardından Mike Pence Biden'ın politikalarını eleştirmeye devam etti: "Demek istediğim, Başkan Xi (Çin Devlet Başkanı Jinping) ile (Vladimir) Putin'in (Rusya Devlet Başkanı) bu hafta başlarında Moskova'da yaptığı görüşmeyi gördünüz. İran ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkileri ve bir tür ilişkileri normalleştirmeyi müzakere eden Çin' ve tüm bunlar yaratılan bir boşluğun kanıtıdır." dedi

2024 ABD başkanlık seçimleri için muhtemel Cumhuriyetçi aday olan Pence, dünya arenasındaki liderlik eksikliğinin, hükümetin İran'dan nükleer anlaşmaya geri dönmesi için "yalvarmasından", ABD'nin "feci" şekilde geri çekilmesinden kaynaklandığını iddia etti.

Pence, "ABD'de güçlü bir lider olmadan özgür dünya yönetilemez" dedi. Bu, Amerikan liderliğinde bir boşluk ve bu yüzden güçlü ve seçkin bir lidere ihtiyacımız var. Biz özgür dünyanın lideriyiz ve eğer Amerika bu özgür dünyada önderlik etmezse, özgür dünya da yönetilemez.” dedi

TEVHİDHABER