MHP'ye Yurtdışı Oy Şoku!

MHP'ye Yurtdışı Oy Şoku!

Kocaeli'de, ilk sayımlara göre, iki milletvekili çıkaran MHP, yurt dışından gelen oylarla birlikte HDP'nin ildeki oy oranını artırmasıyla bir milletvekilini kaybetti.

Oy oranı düşen MHP'nin 2. sıra adayı Lütfü Türkkan yerine meclise HDP'li Ali Haydar Konca girdi. Dün gece Kocaeli'de tamamlanan oy sayım işlemi sonrasında, yurt genelinde barajı aşan HDP, Kocaeli'den milletvekili çıkaramadı. Ancak, yurt dışındaki oyların sayımının tamamlanması sonrası HDP'nin oy oranının artmasıyla   milletvekili sayılarında değişme oldu. Son sonuçlara göre, yurt dışı oyların da eklenmesiyle HDP'nin 1. sıra adayı Ali Haydar Konca meclise giden isim oldu. Değişen milletvekili sayısı ile Kocaeli'deki tablo şöyle: AK Parti 6, CHP 3, MHP 1, HDP 1.

KONCA'DAN İLK AÇIKLAMA

Kocaeli'de yapılan son sayımlara göre, TBMM'ye girmeye hak kazanan HDP 1. sıra adayı Ali Haydar Konca, "Kocaeli milletvekiliyim, demokrasi, barış ve özgürlük için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Konca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sonuçların herkes için hayırlı olmasını dileyerek, HDP'nin barajı aşarak meclise girmesinin Türkiye'de demokrasi, özgürlük ve barış açısından yeni bir başlangıç olduğunu belirtti.

Sonuçların partisi ve kendisi için mutluluk verici olduğunu ifade eden Konca, şunları söyledi:

"Kocaeli milletvekiliyim, demokrasi, barış ve özgürlük için elimizden geleni yapacağız. Kocaeli'nin sorunlarını çözmek için elimizden ne gelirse onu yapacağız. Kocaeli halkına teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun. Yurtdışı oylarının mahsubunun teknik hesabı var, o doğrultuda olunca kentteki milletvekili dağılımı değişti."

HDP Kocaeli İl Başkanı Mehmet Akgül de yurtdışı oylarının eklenmesinin ardından Kocaeli'de bir milletvekili çıkarmayı beklediklerini anlatarak, "Çok güzel oldu. HDP'nin batı illerinden milletvekili çıkarması Türkiye geneli açısından partinin Türkiyelileşmesi kavramı tam yerine oturdu. Olması gerekiyordu, elimizdeki imkanlarla çalıştık. Bu sonuç ortaya çıktı, sevinçliyiz" diye konuştu.

-MHP İl Başkanı Ünlü

MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü ise sandıklardan gelen mazbataları incelediklerini, evrakların tekrar gözden geçirildiğini vurgulayarak, "Bir şey bulursak, ona göre hareket edeceğiz. Seçim kuruluna itiraz edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Kocaeli'de son sayımlara göre, 1 milletvekilliği el değişt