Metin Yüksel'in Şehadeti TBMM Gündemine Taşındı

Metin Yüksel'in Şehadeti TBMM Gündemine Taşındı

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, 23 Şubat 1979 yılında Fatih Camii avlusunda şehit edilen Metin Yüksel’i TBMM gündemine taşıdı.

Sadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, 23 Şubat 1979 yılında Fatih Camii avlusunda şehit edilen Metin Yüksel’i TBMM gündemine taşıdı.

Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman, 23 Şubat 1979 yılında Fatih Camii avlusunda şehit edilen Metin Yüksel ile ilgili hukuki süreci Türkiye Büyük Millet Meclisi ( TBMM) gündemine taşıdı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi veren Karaduman, Metin Yüksel suikastının aydınlatılması konusunda Adalet Bakanlığının bir çalışması olup olmadığını sordu.

KARANLIK BAĞLANTILAR AYDINLATILMALI
Metin Yüksel cinayetinin aydınlatılması gerektiğini dile getiren Karaduman, “Türkiye’de gençlerin milli ve manevi değerlere, tarihsel ve kültürel mirasımıza uygun şekilde yetişmesinde katkıları olan ve Akıncılar Derneği Fatih Şube Başkanlığı görevini yürüten Metin Yüksel, maalesef 23 Şubat 1979’da henüz 20 yaşındayken elim bir suikastla şehit edilmiştir. Geçen zaman içerisinde faillerle ilgili çalışmaların yetersizliği, adaletin yerini bulamaması ve o dönemin karanlık bağlantılarının aydınlatılamaması adalet kurumuna olan güvene dair şüpheleri hâlâ taze tutmakta, bu cinayetler vicdanların kanayan yarası olarak durmaktadır” ifadelerini kullandı.

Karaduman, Adalet Bakanı Bozdağ’a şu soruları yönetti; “Daha önce 61, 62, 64 ve 65. Hükümetlerde Adalet Bakanı iken Metin Yüksel suikastının tüm yönleriyle aydınlatılması ve faillerinin cezalandırılması ile ilgili bir çalışmanız olmuş mudur? Hâlihazırda Metin Yüksel cinayetiyle ilgili yeterli ve detaylı bir soruşturma süreci yürütülmesi noktasında bir çalışmanız var mıdır? Bu suikasta dair sadece tetikçilerin yargılandığı, asıl faillerin ve azmettiricilerin yargılanmadığı hususu doğru mudur? Bu suikastın siyasi ve örgütsel bağlantıları nelerdir?”