Metin Yüksel, Şehadetinin 44. Yılında  Fatih Camii'nde Şehid Edildiği  Yerde Anıldı

Metin Yüksel, Şehadetinin 44. Yılında Fatih Camii'nde Şehid Edildiği Yerde Anıldı

1980 öncesinin karanlık ve puslu ikliminde faşist kurşunlarla Fatih Camii’nde şehit edilen Metin Yüksel, şehadetinin 44. yılında Fatih Camii’ndeki şehit edildiği noktada anıldı.

1980 öncesinin karanlık ve puslu ikliminde faşist kurşunlarla Fatih Camii’nde şehit edilen Metin Yüksel, şehadetinin 44. yılında Fatih Camii’ndeki şehit edildiği noktada anıldı.

Yoğun katılımın olduğu anma programı depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için kılınan gıyabi cenaze namazıyla başladı.

Ardından basın açıklaması yapılarak şehidin Edirnekapı’daki kabrine doğru yürüyüşe geçildi. Metin Yüksel’in kabrinde okunan Kur’an-ı Kerim ve duaların ardından program son buldu.

Şehit Metin Yüksel Platformu adına yapılan basın açıklaması şöyle:

.“En Büyük İbadet Hakkı Müdaafa Etmektir”

Bismillahirrahmanirrahim

Allah yolunda öldürülenlere sakın ölüler demeyin. Aksine onlar diridirler ama siz farkında değilsiniz. Bakara -154

Müminler arasında öyleleri var ki Allah’a verdikleri sözde dururlar. Kimileri sözünü yerine getirip o yolda canını vermiştir. Kimileri de şehidlik beklemektedir. Onlar hiç sözlerini değiştirmediler. Ahzap-23

Değerli bacı ve kardeşlerimiz

Şehadet ikliminde doya doya soluklanacağımız bir şubat ayına daha geldik. Yeryüzü coğrafyasının pek çok yerinde İslami değerleri savunmak, Müslümanların izzet ve şerefini korumak adına mücadele verirken yukarıda zikrettiğimiz Ayetlerin muhattabı olarak pek çok Müslüman şubat ayında Şehadet şerbetini içmiştir.

O’ şehitler ki rabbimiz onları tüm yeryüzü coğrafyasındaki mazlumiyetlerin tanıkları olarak katına geri çağırmıştır.

Yaşadıkları zaman diliminde Allah’tan başkasına boyun eğmeden, tüm zalim ve zorbalara karşı İslami Direniş bayrağını yükseltmiş ve bu kutlu bayrağı bizlere miras bırakmışlardır.

Şehitlerimiz bizim mücadele yolumuzun öncüleri ve mihenk taşlarıdır. İşte bu yiğit öncülerimizden birisi de Metin Yüksel’dir.

Metin Yüksel 1958 yılında Bitlisin kolongo yaylasında dünyaya gelmiş, daha sonra Ailesiyle birlikte İstanbula göç etmiştir. Babası büyük İslam alimi Sadrettin Yüksel, Annesi ise doğunun en saygın insanlarından şeyh masum efendinin kerimesidir.

Metin Yüksel daha henüz çocuk yaşlarda İslami faaliyetlere başlamış ve tam da bu gün vefatının sene i devriyesinde bulunduğumuz Türkiye Müslümanlarının siyasi bilinç ve öze dönüş mücadelesinin lideri ,öncüsü Rahmetli Erbakan hocamızın direktifiyle kurulan Akıncılar Hareketine katılmıştır. Bu vesileyle hepimizin üzerinde büyük emeği olan Necmeddin Erbakan hocamızı rahmetle ve özlemle anıyoruz.

Metin Yüksel henüz 18 yaşında iken Fatih Akıncıları derneğini kurmuş ve şehadet şerbeti içtiği 21 yaşına kadar hepimize örnek olacak , zamanın doğu ve batı Emperyal güçlerinin kuklaları olan sol ve sağ çetelere aynı zamanda toplumu ifsat eden gayrı meşru güçlere karşı destansı bir mücadele vermiştir.

Metin Yüksel ortaya koyduğu mücadele anlayışı, dik duruşu ve söylemleriyle Türkiye Müslümanlarının nesilden nesile aktaracağı örneklik olmuştur.

“Dünyanın bir ucunda Müslümanın ayağına diken batsa öbür ucundaki Müslüman onun acısını hissetmelidir. ”Diyen Metin Yüksel Filstin’den Moro’ya, Afganistan’dan İran’a kadar tüm yeryüzündeki İslami Hareketlerin Türkiye’deki sesi ve soluğu olmuş,

23 şubat 1979 Cuma günü namaz çıkışı CİA operasyonu ile tetikçi kuklalar tarafından kahpece kurşunlanarak şehit edilmiştir.

Bu cinayet iki siyasi gurubun çatışması olarak lanse edilmeye çalışılsa da, aslında O günlerde Dünyada küresel Emperyalizme karşı yükselen İslami direniş hareketlerine paralel olarak Türkiye’deki İslami hareketin geleceğinde önemli bir rol üstleneceği öngörüsüyle Metin Yüksel CİA kontrolünde bir operasyonla şehit edilmiştir.

Nitekim daha sonra 5 temmuz 1980 yılında yine aynı endişelerle Mütefekkir yazar Sedat Yenigün şehit edilmiş, ardından 1980 Askeri darbesi gerçeleştirilmiştir.

Metin Yüksel’i şehit ederek Türkiye İslami Hareketinin önüne geçilebileceğini zanneden bu karanlık güçler, Şehitlerin ümmetin damarlarına akan kan olacağını ve binlerce yiğit Müslümanın şehitlerimizin kutlu yolundan yürüyeceğini hesap edemediler.

Selam olsun İslamın izzet ve şerefini korumak için kendi bedenlerin feda edebilenlere.

Selam olsun ahiret hayatını dünya hayatına tercih eden yiğitlere .

Selam olsun müminlerden Allaha verdikleri söze sadık kalanlara ve selam olsun sözlerini tutmak için sıralarını bekleyenlere.

Değerli bacı ve kardeşlerimiz

Toplumların seküler ve tek dünya yaşamına zorlandığı, İslam topraklarının işgal edildiği, İslam yurtlarının kan gölüne dönüştürüldüğü , ilk kıblemiz Mescid i Aksanın Siyonist çizmeler altında çiğnendiği, ülkemizin küresel güçler tarafından kuşatıldığı ve diz çökmeye zorlandığı bir zaman diliminde yaşıyoruz. Bu gün görüyoruz ki Metin Yüksel gibi, şehitlerimizin mücadele anlayışına Ümmet, Vahdet ve Kardeşlik bilincine dünden daha çok ihtiyacımız var. Her türlü ayrılıkları bir tarafa bırakarak Çanakkale ve 15 Temmuz da olduğu gibi tek yürek, tek bilek olma zamanı gelmiştir. Metin Yüksel ve tüm şehitlerimize vefa borcumuzu ancak bu şekilde ödeyebiliriz.

Bu anlamda Şehit Metin Yüksel platformu olarak” Müslümanlar birleşin” çağrımızı bir kez daha güçlü bir şekilde tekrarlıyoruz.

Değerli bacı ve kardeşlerimiz

Geçtiğimiz 6 şubat günü vatanımızın 10 ilini ve Suriyenin bir bölümünü kapsayacak büyüklükte yaşadığımız deprem felaketi kalplerimizi tarifsiz bir acı ve kederle doldurdu. Depremin ilk gününden beri milletimiz bu büyük felaket karşısında tek yürek olmayı başardı. Elhamdülillah Birleşmiş milletlerin değil birleşmiş yüreklerin destansı bir hikayesiydi bu. Son yüzyılın en büyük felaketini deprem bölgesinde yaşayan kardeşlerimizin acısının ne kadar büyük olduğunun bilinciyle, yıkılan tüm şehirlerimizi tekrar ayağa kaldırmak ve depremzede kardeşlerimize umut olmak, Ensar olmak hepimizin görevidir. Bizler şehit Metin Yüksel Platformunu oluşturan kurumlar olarak bu konuda üzerimize düşen ne görev varsa yapmaya hazırız.

Depremde vefat eden Türkiye ve Suriyedeki tüm insanlarımıza Allah tan rahmet, geride bıraktıklarına sabır ve sekinet, yaralı kardeşlerimize şifa diliyoruz.

Türkiye de yaşadığımız deprem felaketi sebebiyle alaycı ifadelerle içlerindeki kinlerini kusan kimi batılı alçaklara da sözümüz odur ki, Elhamdülillah Millet olarak her türlü enkazın altından kalkacak güç ve iradeye sahibiz, iyi bilinsin ki başımıza hangi felaket gelirse gelsin karşınızda asla diz çökmeyeceğiz.

Değerli bacı ve kardeşlerimiz

Bu gün burada şehidimiz Metin Yüksel ve tüm şehitlerimize olan sadakatimizi ve şehadet bilincimizi nesillere ve çağlara taşıma kararlılığımızı bir kere daha ilan ediyor, şehidimizin kanıyla yazdığı sözünü tekrar ederek basın açıklamamızı bitiriyoruz…

“Şehadet bir çağrıdır tüm nesillere ve çağlara” ..

ŞEHİT METİN YÜKSEL PLATFORMU