Reisi : Meşhed’deki Cinayeti Tekfirciler İşledi

Reisi : Meşhed’deki Cinayeti Tekfirciler İşledi

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Seyyid İbrahim Reisi, İmam Rıza’nın (a.s) türbesindeki cinayeti kınayarak, bu talihsiz olayın kesinlikle sapkın unsurlardan biri tarafından ve Amerikan tekfirci gruplarının etkisi altında gerçekleştirildiğini ifade ett

Salı akşamı, Meşhet’te İmam Rıza’nın (a.s) kutsal türbesinin Hz. Peygamber -s- avlusunda bir tekfirci unsur üç ziyaretçi din adamına bıçaklı saldırı düzenledi. Saldırıda bir din adamı hayatını kaybederken, ikisi de yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Saldırgan kolluk kuvvetleri ve koruma biriminin yardımıyla yakalanarak İran istihbarat ve güvenlik görevlilerine teslim edildi.

Cumhurbaşkanlığı enformasyon merkezinden yapılan açıklamada İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Seyyid İbrahim Reisi, dün yaptığı açıklamada, “Dini ve mezhebi ne olursa olsun dünyadaki özgürlükçü insanların sığınağı olan Mutahhar Rezevi Türbe’de yaşanan dünkü olay, beni ve rauf imamın sevenlerini derinden üzdü”diye kaydetti.

Cumhurbaşkanı Reisi, Amerikan tekfirci gruplarının etkisinde sapkın unsurlardan biri tarafından gerçekleştirilen bu talihsiz olayın, İslam ve İslami İran’a gönül verenler arasında kesinlikle daha fazla birlik ve beraberliğe yol açacağını ve sapkınların rezaletine yol açacağını sözlerine ekledi.

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, tüm yetkili kurumların işbirliğiyle İstihbarat Bakanlığına, Meşhed’de meydana gelen olayın sorumlularını süratle tespit edip kovuşturması ve sonucu hakkında kamuoyunu bilgilendirmesi talimatını verdi.