Meşal 'Ateşkes Önerisi'nin Gerekçesini Açıkladı

Meşal 'Ateşkes Önerisi'nin Gerekçesini Açıkladı

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas lideri Halid Meşal, El Cezire televizyonuna önemli açıklamalarda bulundu.

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas lideri Halid Meşal, El Cezire televizyonuna verdiği röportajda, siyonist rejim ile yapılacak ateşkes konusundan Gazze'ye uygulanan insanlık dışı ambargo konusuna kadar bir çok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

Halid Meşal röportajında Mısır yönetimi aracılığıyla önerdikleri altı aylık ateşkes teklifine karşılık beklediklerini belirterek, bu ateşkesin Filistin direnişi ve halkının yararlarını gözetmek için bir "taktik" olduğunu söyledi.

Filistin halkının ihtiyacını karşılamak zorunda olan bir direnişin bazı zamanlarda yükseltilmesi, bazı zamanlarda da geri çekilmesinin normal olduğunu belirten Halid Meşal, siyonist düşmana karşı direnişin her halükarda süreceğini vurguladı.

Önerdikleri ateşkesin kabul edilmemesi durumunda direnişin patlama noktasına geleceğini belirten Halid Meşal, ateşkes önerisinin Mısır'dan geldiğini, Hamas'ın da bu ateşekes önerisini kendi hesaplarına göre kabul ettiğini söyledi.

Gazze'ye uygulanan ambargonun derhal kaldırılmaması durumunda Gazze'de büyük bir patlamanın meydana geleceğini belirten Hamas lideri Halid Meşal, Filistin hakının tahammülü kalmadığının altını çizdi.

Gazze'ye yönelik ambargonun uygulanması konusunda Mısır yönetiminin hiç bir mazareti olmadığını belirten Halid Meşal, Mısır yönetiminden sınırın açılması kararını beklediklerini söyledi.

Siyonist rejimin Golan'den çekilmesi ve İsrail ile Suriye arasında bir "barış" sürecinin başlatılması durumunda, Suriye'nin Hamas hareketine zorluk çıkarabileceğini kabul eden Halid Meşal, bununal birlikte siyoist rejimin Golan'den çekilmesinin ciddiye alınmadığını, zira birçok İsraillinin Golan'dan çekilmeye karşı olduğuna dikkat çekti.

velfecr