Meral Akşener'den Özlem Zengin'e Destek :  Amasız, Fakatsız, Omuz Omuza Duracağız

Meral Akşener'den Özlem Zengin'e Destek : Amasız, Fakatsız, Omuz Omuza Duracağız

Meral Akşener, AK Partili Özlem Zengin'e "6284 kırmızı çizgimiz dediği için hedef haline getirildiğini, sebebinin de, kadın olmasından kaynaklandığını söylüyor. Yüzde yüz doğru" diyerek destek verdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bugün partisinin Meclis Grup toplantısında yaptığı konuşmada 6284 sayılı ‘Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’ için "Kırmızı çizgimizdir" diyen AKP Grup Başkan Vekili Özlem Zengin'e destek verdi.

Akşener "Görüşlerimiz, düşüncelerimiz, ne kadar farklı olursa olsun, mesele kadınların davası olduğunda, Özlem Hanım’la da, elbette, amasız, fakatsız, omuz omuza duracağız. Emin olun ki 14 Mayıs’tan sonra da İstanbul Sözleşmesi’ni imzalayacak ve uygulatacağız" dedi.

- Bugün geldiğimiz noktada görüyoruz ki iktidarın İstanbul Sözleşmesi’nden çıkarak açtığı yolun sonu artık kadınların hayatını etkileyecek, yeni tartışmalara çıkıyor. 6284 sayılı, Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun, bugün, 'birileri' tarafından, tartışmaya açılıyor. Ancak, artık bu durumdan rahatsız olan sadece biz değiliz. Bizzat Ak Parti’de siyaset yapan kadınlar da rahatsız…

- Ak Parti’nin Aile Bakanı bile, o koltukta otururken böylesine ucube bir tartışmayı millete açıklayamayacaklarını biliyor. Ak Parti’nin grup başkanvekili bile bu tartışmadan duyduğu rahatsızlığı, dile getiriyor. Hatta, '6284 kırmızı çizgimiz' dediği için hedef hâline getirildiğini bunun esas sebebinin de, kadın olmasından kaynaklandığını eğer konuşan bir erkek olsaydı, sorun olmayacağını söylüyor. Evet, doğrudur.

- Tıpkı bu ülkede doğruları savunan, her kadın gibi Sayın Özlem Zengin de yaşadığı çirkinlikleri kadın olduğu için yaşıyor.

- İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasını kabul etmediğimiz gibi 6284’ün tartışılmasına da izin vermeyeceğiz!