Mehmet Metiner'den AKP'ye  CHP Uyarısı

Mehmet Metiner'den AKP'ye CHP Uyarısı

Mehmet Metiner AKP'yi uyararak "Zira karşılarında eski CHP yok" dedi.

Yeni Şafak yazarı Mehmet Metiner, AKP'nin bu seçim döneminde farklı bir yol izlemesi gerektiğini söylerken buna gerekçe olarak "karşısında eski CHP’nin olmadığını" ifade etti.

CHP'nin başörtüsü adımını anımsatan Metiner, bugünkü köşe yazısında "AKP'nin siyasi aklının artık farklı olması şart" ifadesini kullandı ve şunları yazdı:

Zira karşılarında eski CHP yok. Kemal Bey’in kendisi de yok. Kemal Bey’in arkasındaki akıl, AKP'nin içinden çıkan akıldır.
AKP yeni dönemde asıl bu akılla mücadele ettiğini unutursa, başka bir deyişle, sadece CHP refleksine ve zihniyetine yönelik zihni-siyasi hazırlıklar üzerinden yol yürürse, başarılı olma şansı giderek azalır.
Buna benzer hamleler daha gelecek.
O yüzden yeni bir siyasi akıl öncelikli bir öneme sahip.
CHP’den veya İYİ Parti’den gelen her teklifi peşinen ve kategorik olarak "istismar, iki yüzlü, kandırmaca!" türünden tepkici sözlerle reddeden bir siyasi akılsızlık yerine, asıl sorunların çözümüne yönelik her olumlu adımı destekleyen lakin daha kalıcı ve köklü çözüm için de ön alan bir siyasi akıl esas alınmalıdır.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başörtüsü üzerinden ortaya koyduğu bu yeni siyasi aklın her alanda ve her koşulda esas alınması, bence AKP siyaseti adına hayati öneme sahiptir.