Mehmet Fırıncı  Said Nursiyi Anlattı

Mehmet Fırıncı Said Nursiyi Anlattı

A Haber'de yayınlanan Zeynep Bayramoğlu'nun sunduğu Kadraj'da,Said Nursi Konuşuldu

Sonn yüzyılın en büyük mütefekkirlerinden Bediüzzaman Said Nursi'nin öğrencisi Mehmet Fırıncı, Said-i Nursi'nin devlette menfi hareketlere asla müsaade etmediğini ve bir gaye peşinde olanların kendisiyle birlikte yürümesine izin vermediğini söyledi.
"SAİD-İ NURSİ İÇİN EN ÖNEMLİ MESELE ALLAH'A İMANDI"
Mehmet Fırıncı, Said Nursi'ye göre insanlığın en önemlisi meselesinin Allah'a ve ahirete iman olduğunu söyledi. "Memleketin hayrını isteme bakımından Nursi'nin talepleri siyasi gibi görünüyor" diyen Fırıncı, "Ama bütün istekleri İslam'ın çerçevesi içindedir" ifadesini kullandı. 

"FEN BİLİMLERİNİ MARİFETULLAH İLMİYLE KAYNAŞTIRMAK İSTEDİ"

İslam âlimi ve tefsir yazarı Bediüzzaman Said Nursi'nin eğitim sistemiyle ilgili önerilerde bulunduğunu belirten Fırıncı, "Din ve fen derslerinin birlikte okutulacağı bir üniversite kurulmasını istiyordu. Fen bilimlerini marifetullah ilmiyle kaynaştıran bir sistem teklif etti" diye konuştu. 

"SAİD-İ NURSİ DEVLETTE MENFİ HAREKETLERE MÜSAADE ETMEZDİ"

Kadraj'da Fırıncı'ya paralel yapı ile mücadele de soruldu. Said-i Nursi'nin talebelerine "Benim tarzımda kesinlikle menfi hareket yoktur, müspet hareket vardır. " dediğini hatırlatan Fırıncı, "Nursi, menfi harekete müsaade etmezdi. Benimle yürüyecek olanlar müspet hareketi yapmak mecburiyetindedirler. Bir gaye peşinde olmayacaksınız, Allah rızası için yapacaksınız derdi" şeklinde konuştu. 


"İKTİDAR KARDEŞLİĞİ ANLATABİLMEK İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPIYOR"

Zeynep Bayramoğlu'nun çözüm süreciyle ilgili sorularını da yanıtlayan Bediüzzaman Said Nursi'nin öğrencisi, "Bugün iktidar kardeşliği anlatabilmek için elinden geleni yapıyor" dedi.