Medya: Joe Biden 20 Haziran'da İsrail'i Ziyaret  Edecek

Medya: Joe Biden 20 Haziran'da İsrail'i Ziyaret Edecek

Biden israil'e gidiyor

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İsrail medyası bugün Perşembe günü, ABD Başkanı Joe Biden'in önümüzdeki Haziran ayının yirmisinde İsrail'i ziyaret edeceğini bildirdi.

12. israil Kanalı Perşembe akşamı, ABD Başkanı'nın İsrail Başbakanı Naftali Bennett'in davetine cevaben 20 Haziran'da İsrail'i ziyaret etmesinin beklendiğini bildirdi.

Kanal, internet sitesinde İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi başkanı Eyal Gholta'nın Amerikalı mevkidaşı Ulusal Güvenlik Danışmanı Jack Sullivan ile ABD Başkanı'nın son ziyareti sırasında Tel Aviv'e yaptığı ziyaretin kapsamı hakkında görüştüğünü doğruladı. Amerika Birleşik Devletleri, geçen ay Bennett'ten Biden'a İsrail'i ziyaret etmesi için resmi bir davetiye gönderdi.

Kanal, bu ziyaretin tamamlanması halinde, geçen yılın başlarında ABD Başkanı olarak göreve başlamasından bu yana Joe Biden için türünün ilk örneği olacağını belirtti.

Bennett geçen hafta Biden'ı aramış ve resmi olarak onu ülkesini ziyaret etmeye davet etmişti; burada ABD Başkanı kendisine önümüzdeki birkaç ay içinde bir tarih belirtmeden ülkeyi ziyaret edeceğini açıkça belirtmişti.