Meclisten soykırım misillemesi
Fransa Meclisi 12 ekimde 'Ermeni soykırımı'nı inkarının suç sayılmasını öngören yasa teklifini görüşmeye hazırlanırken, TBMM de harekete geçti.
Fransa Meclisi 12 ekimde 'Ermeni soykırımı'nı inkarının suç sayılmasını öngören yasa teklifini görüşmeye hazırlanırken, TBMM de harekete geçti. Meclis, Fransa'nın tasarıyı görüşmesinden 24 saat önce Cezayir soykırımının inkar edilmesini suç sayan yasa teklifini gündeme getirecek.
TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Köksal Toptan'ın girişimi ve ANAP Milletvekili Reyhan Balandı ile Bağımsız Afyon Milletvekili Mahmut Koçak tarafından verilen kanun tekiflerini 11 Ekim Çarşamba günü komisyonun gündemine alınacak. Toptan, "Hükümetimize de haber vererek kanun tekiflerini gündeme aldım. Kanun tekiflerinin aynı mahiyette olmasına rağmen birleştirilmesi gerekiyor. Bu nedenle Çarşamba günü teklifleri görüşerek bir alt komisyon kurulmasını gündeme getireceğim" dedi.
Eğer, Fransa tasarıyı kabul ederse, komisyon da kanunu kabul ederek Genel Kurul'a gönderecek. Balandı'nın kanun teklifi, Fransa'nın Cezayir'de yaptığı soykırımı inkar edenlere 3 yla kadar hapis cezası verilmesini Koçak'ınki se 8 Mayıs tarihinin 'Cezayir Halkına Yönelik Soykırımı Anma Günü' olarak kutlanmasını ve bu soykırımın olmadığını savunanlara ise 5 yıla kadar hapis cezası verilmesini öngörüyor.
yenisafak
