MAZLUMDER'in Eylemine Polis Müdahalesi

MAZLUMDER'in Eylemine Polis Müdahalesi

MAZLUMDER’in “Tevhid-i Tedrisat Kaldırılsın” konulu basın açıklamasına polis engeli

MAZLUMDER Genel Merkezi ve Ankara Şubesi’nin çağrısıyla bir araya gelen bir grup Tevhid-i Tedrisat Kanunu’nun kaldırılması için Milli Eğitim Bakanlığı önünde basın açıklaması yapmak üzere toplandı. ‘’Öğretimde Birlik Değil Tek Tipçilik Kanunu; Tevhid-i Tedrisat Kaldırılsın’’ pankartları taşıyan gruba polis engel oldu. Grup buna rağmen basın açıklamasını gerçekleştirdi.

MAZLUMDER’in yürüttüğü “Tevhid-i Tedrisat Kaldırılsın” kampanyası çerçevesinde basın açıklaması yapmak üzere saat 12.30’da MEB binası önünde toplanan MAZLUMDER üyeleri polis engeliyle karşılaştı.

Polisin engellemelerine rağmen basın açıklamasını gerçekleştirmek isteyen MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal’ın konuşmasına izin verilmedi.

Basın açıklaması yapmaktan vazgeçmeyen MAZLUMDER üye ve yöneticileri MEB binası önünde 2 saat boyunca oturma eylemi yaptı. Polis ise bulundukları yerden ayrılmamaları durumunda MAZLUMDER üyelerini gözaltına almakla tehdit etti.

MAZLUMDER üyeleri ise sosyal medya aracılığıyla yayımladığı mesajlarla engel olunan basın açıklaması için destek çağrısında bulundu.

 

2 saat süren oturma eyleminin ardından grup adına MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal bir basın açıklamasında bulundu. Ünsal konuşmasında polisin müdahalesinin anayasal hakkın engellemesi olduğunu belirterek “Eğitimde devlet tekelinin kaldırılarak adil, özgür bir gelecek için eğitim sisteminin özgürleştirilmesi gerektiğini savundu. Ünsal “bu beklentiyi paylaşan herkesi kampanyasına güç katmaya çağırıyoruz” dedi. Ünsal, “Talebimiz karşılanana kadar sürdürmeyi planladığımız bu kampanyanın, eğitim sisteminin temel sorunlarına ilişkin önemli ve gerekli tartışmalara zemin hazırlayacağına inanıyoruz’’ ifadelerini kullandı. Ünsal grup adına Başörtüsü ve anadilde eğitim hakkı önündeki engellerin kaldırılmasını talebini yineledi.

Açıklamanın ardından MAZLUMDER yönetici ve gönüllülerinden oluşan grup dağıldı.