MAZLUMDER'den İdam Kararlarına Tepki

MAZLUMDER'den İdam Kararlarına Tepki

Mısır darbeci yönetiminin yeni idam kararları alması üzerine MAZLUMDER Genel Başkan Yardımcısı Üstün BOL, bir açıklama yaparak tepki gösterdi.

DARBECİ MISIR YÖNETİMİ ÇILDIRMIŞ OLMALI! 

Geçtiğimiz günlerde darbeci Mısır ordusunun kontrolünde bulunan mahkemeler eliyle darbe karşıtı 529 kişiye "siyasi idam" cezaları verilmiş; idam karşıtlığını çıkarlarına göre kullanan başta Avrupa ülkeleri ve ABD olmak üzere neredeyse bütün dünya idamlara sessiz kalmıştı.

28 Nisan itibariyle Mısır'dan alınan haberlerde gayrimeşru Mısır mahkemelerinin 529 kişiden 37'sini idama mahkum ettiği, 492 kişinin cezasını ise müebbet hapse çevirdiği öğrenilmiştir.

Yine aynı gün çoğunluğu İhvanı Müslimin mensubu olan, içlerindeMüslüman Kardeşler Teşkilatı Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'nin de bulunduğu 683 kişiye "şiddete teşvik ve karakollara saldırı" suçlamasıyla idam cezası verilmiştir.

Darbeci Mısır yönetiminin insan haklarını ve hukuku hiçe sayan kararları karşısında uluslararası mekanizmaların sessizliği, politik bir argüman olarak "değer ticareti" yapan ülkelerin 'idam karşıtlığı'ndaki seçiciliği ve siyasi tavrı dikkatlerden kaçmamalıdır.

Başta İslam İşbirliği Teşkilatı ve Afrika Birliği olmak üzere bütün ilgili mekanizmaları; siyasi baskı oluşturmaya, diplomatik adımlar atmaya, sağduyulu geniş halk kitlelerini ise protesto gösterileri ile darbe yönetiminin bu hukuksuz kararlarının tanınmadığını bildirmeye davet ediyoruz.

Üstün BOL

MAZLUMDER Genel Başkan Yardımcısı