Masum bir kuşak kurban olacak

Masum bir kuşak kurban olacak

BM'ye göre ülke dışında mülteci olarak yaşayan okul yaşındaki 300 bin Suriyeli çocuk eğitimden yoksun kalıyor ve düşük ücretler karşılığında uzun saatler çalışmak zorunda bırakılıyor.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin (UNCHR) Ürdün ve Lübnan'da yaşayan Suriyelilerle yaptığı görüşmelerle hazırlanan rapora göre, 70 bin mülteci ailesinde baba yok ve 3 bin 700 çocuk ise hem öksüz hem de yetim. BM rakamlarına göre 2,2 milyon Suriyeli mültecinin yarıdan fazlası çocuk ve savaş dışında olsalar bile zorlu tehlikelerle karşı karşıya kalıyor. Raporun yazarları, bu tehlikeler arasında fiziksel ve psikolojik sağlıklarına karşı tehditlerin de bulunduğunu söylüyor. BM mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres, 'Çabuk harekete geçmezsek, masum bir kuşak dehşet verici bir savaşın daimi kurbanları olacak' dedi.


Kimyasalları ABD denizde imha edecek

Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW), ABD'nin 31 Aralık'a kadar Suriye'den çıkarılacak kimyasal silahların imhası için teknolojik, operasyonel ve mali destek sözü verdiğini açıkladı. BM-OPCW kimyasal silahları imha misyonu başkanı Sigrid Kaag, en tehlikeli silahların Lazkiye'ye nakledileceğini ve buradan da gemilere yükleneceğini bildirdi. Bu silahlar Akdeniz'de bir ABD gemisi tarafından daha az zararlı getirildikten sonra tamamen imha için özel şirketlere devredilecek. Burada örgüt, kimyasal silahlarının imhası için 35 özel şirketin başvuruda bulunduğunu bildirdi.