Mervan Barguti Rimonim"deki hücre hapsinden "Ramla" tecridine nakledildi

Mervan Barguti Rimonim"deki hücre hapsinden "Ramla" tecridine nakledildi

Mahkumlar ve Eski Mahkumlarla İlişkiler Dairesi Başkanı Qaddoura Fares, tutuklu Mervan Barghouti'nin "Rimonim" hapishanesindeki hücre hapsinden "Ramla" hapishanesindeki hücre hapsine nakledildiğini belirterek...

Mahkumlar ve Eski Mahkumlar İşleri Kurumu başkanı Kaddoura Fares, İşgal Hapishaneleri Servisi yönetiminin mahkum Marwan Barguti'yi "Rimonim" hapishanesindeki hücre hapsinden "Ramla" hapishanesindeki hücre hapsine transfer ettiğini söyledi.

Fares, bugün Pazar günü yaptığı basın açıklamasında, tutuklu Barguti'nin transferinin, İsrail Bakanı Itamar Ben Gvir'in görevden alınmasına ilişkin son açıklamalarının ardından geldiğini ve bunu "İsrail kamuoyu önünde yeni bir gösteriş girişimi" olarak gördüğünü ekledi. Özellikle bu ifadeler yaklaşık iki ay sonra geldiği için Ofer Cezaevi'nden Ayalon-Ramla'daki tek kişilik hücreye, ardından da Rimonim Tecrit'e nakledildi.

İşgal yetkililerinin yürüttüğü geniş çaplı nakil operasyonları ile toplu ve tecrit operasyonlarının, "7 Ekim'den sonra tüm mahkumların ve tutuklu Ulusal Hareket liderlerinin hedef alınmasının yanı sıra sistematik işkence operasyonlarının" tırmandırılması çerçevesinde gerçekleştiğini açıkladı. "

Ayrıca, avukatların kendisini ziyaret etmesinin sürekli olarak engellenmesi ışığında Barguti'nin tekrar tekrar hücre hapsine nakledilmesinin, özellikle de İsrail medyasında Barguti'ye karşı doğrudan ve sürekli kışkırtmaların eşlik etmesi nedeniyle, hayatı için gerçek bir korku yarattığına dikkat çekti.

Fares, Barguti'yi tecrit, işkence ve saldırılarla hedef almanın, onun özgürlük ve kendi kaderini tayin hakkının kaçınılmazlığı konusundaki kararlılığını ve sağlam iradesini zayıflatmayacağını vurguladı.

Sonuç olarak, Mahkumlar ve Eski Mahkumlarla İlişkiler Dairesi başkanı, uluslararası kurumlara ve ilgili yerel makamlara "sorumluluklarını yerine getirmeleri ve cezaevlerini ziyaret etme çalışmalarını hızlandırmaları" ve "mahkumlara yönelik benzeri görülmemiş tüm önlemleri ve ihlalleri durdurmaları" çağrısında bulundu. "

El Fetih hareketinin önde gelen siyasetçisi ve lideri olan Marwan Barghouti, 1987 yılında Birinci İntifada'ya katılmış, 2000 yılında İkinci İntifada'nın en önemli simalarından biri olmuştur. İsrail'in suikast girişimleri başarısız oldu ve beş kez ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Barguti, İsrail işgali tarafından 15 Nisan 2002'de Ramallah'ta tutuklanıncaya kadar zulüm görmeye devam etti ve o yıldan bugüne kadar işgal hapishanelerinde kaldı.

Barghouti hücresinde birkaç kitap yazdı ve bunları sızdırıp hapishanenin dışında yayınlayabildi