Maliki Türkiyeli Yetkililerle Görüşecek
Irak Başbakanı Nuri El Maliki, olası sınır ötesi operasyonla ilgili görüşmek üzere Türkiyeli yetkililerle acil olarak bir araya gelmeye hazırlandığını söyledi.
Irak Başbakanlığı'ndan yapılan açıklamada, El Maliki'nin Irak-Türkiye sınırındaki durumu değerlendirmek üzere yarın yardımcılarıyla bir toplantı yapacağı belirtildi.
Maliki, "Türk Hükümetindeki üst düzey yetkililerle, sorunları görüşmek ve çözmek için acil olarak bir araya gelmek üzere hazırlıklarımızı tamamladık" dedi.
Açıklamada, Maliki'nin "Türk Hükümetindeki dostlarımızın, bizim de dilediğimiz gibi, karşılıklı saygı temelinde, diğerinin iç işlerine müdahale etmeden, topraklarının birbirlerine zarar verecek şekilde kullanımına izin vermeden, ikili ilişkilerimizi korumak ve geliştirmek konusunda kararlı olduğundan kesin olarak eminiz" ifadeleri yer aldı.
