Mahsa Amini'nin Babası: Gösterilerden Memnun Değiliz

Mahsa Amini'nin Babası: Gösterilerden Memnun Değiliz

Mahsa Amini'nin babası: İran'daki gösterilerden memnun değiliz ve onlarla hiçbir ilgimiz yok

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İranlı genç kadının babası Mahsa Amini Amjad Amini, ailesinin kızının ölüm nedenleriyle ilgili adli testlerin sonuçları hakkında henüz bilgilendirilmediğini doğruladı.

Amini, kızının ölümünün ardından İran'ın birçok vilayetinde düzenlenen toplantı ve gösterilerin aileyle "hiçbir ilgisi olmadığını vurguladı.

İranlı genç kadının babası, ailenin tek arzusunun kızının ölüm nedeni ile ilgilenmek ve "cezalandırmak" olduğunu açıkladı.

Dün İran Cumhurbaşkanı İbrahim Raisi , genç kadın Amini'nin ailesine hakkının kaybedilmeyeceğine dair söz verdiğini ve olayla ilgili soruşturmanın tamamlanmasının ardından adli makamların soruşturmanın sonucunu açıklayacağını doğruladı.

Birkaç gün önce İran polisi , genç kadın Amini'nin karakoldaki son anlarını belgeleyen güvenlik kameraları tarafından yakalanan bir video klibi yayınladı. Tahran polisi, görüntülerin 22 yaşındaki Amini'nin herhangi bir şiddete veya fiziksel tacize maruz kalmadığını kanıtladığını söyledi.

Çarşamba günü, İran'ın başkenti Tahran'daki Adli Tıp Genel Müdürü Mehdi Forosh, Amini'nin kafasında ve yüzünde herhangi bir dayak ve yara izine rastlanmadığını doğruladı ve Amini hakkında ortaya atılan "yanıltıcı bilgilerden" söz etti.