Mahmud Abbas'ın   El Fetih  Grubu İsrail İle İşbirliği Yaptı !

Mahmud Abbas'ın El Fetih Grubu İsrail İle İşbirliği Yaptı !

Lübnan'daki en büyük mülteci kampında Filistinli El Fetih örgütü ile İslami direniş gruplar arasında bugün erken saatlerde yeniden başlayan çatışmalarda üç kişi hayatını kaybetti.

Filistin direnişine karşı “İsrail’in sopası” olarak bilinen ve Direniş gruplarına karşı İsrail’den aşağı olmayan baskılarla sürekli tartışmalarında odağında bulunan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın El Fetih grubu ile İslami direniş yanlısı gruplar arasında Lübnan'daki 55 bin Filistinlinin yaşadığı en büyük mülteci kampında bugün erken saatlerde yeniden başlayan çatışmalarda üç kişi hayatını kaybetti, 10 kişi de yaralandı.

Lübnan'ın geçici Başbakanı Necip Mikati, çatışmaları sona erdirmek amacıyla Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüştü.

"Çatışmalar Filistin davasına hizmet etmiyor"

Mikati, Ein el-Hilweh'de yaşananların "Filistin davasına hizmet etmediğini ve Lübnan devletine zarar verdiğini" söyleyerek çatışmalara son verilmesi çağrısında bulundu.

Associated Press'te yer alan habere göre, silah ve patlama sesleri Ein el-Hilweh mülteci kampından ve güneydeki liman kenti Sidon'un kenarındaki yakın bölgelerden duyuldu.

Bir aylık yapıcı sakin bir dönemden sonra dün yeniden başlayan çatışmalar yüzlerce insanı yakın bölgelere kaçmak zorunda bıraktı. Dünkü çatışmalarda en az 20 kişi yaralandı.

İsrail kuklası El Fetih, 30 Temmuz'da Direnişin üst düzey askeri yetkililerinden birini vurarak öldürmekle suçlamıştı.

Lübnan ordusu yaptığı açıklamada, çatışmaları sona erdirmek için taraflarla temas kurmak dahil, çeşitli önlemler aldığını belirtti. Ordu ayrıca halka çatışma bölgelerine yaklaşmamaları çağrısında bulundu.

Lübnanlı bir güvenlik yetkilisi, bugün hayatını kaybeden üç kişinin kampın içinde bulunan iki Filistinli ve Ein el-Hilweh'in dışında araba kullanırken serseri bir kurşunla vurulan Lübnanlı bir adam olduğunu açıkladı. Kurallar gereği isminin açıklanmaması koşuluyla konuşan yetkili, 10 kişinin de yaralandığını söyledi.

El Fetih kaos peşinde

Bir yandan Siyonist İsrail’in bitmek bilmeyen işgal ve zulüm politikaları, diğer yandan Filistin halkını yönetmekle iddia edilen Mahmud Abbas’ın direniş yanlısı grupları yıldırma baskıları Filistinlileri zor durumda bırakıyor.

Direniş yanlısı Filistinlilerin evlerine baskı düzenleyerek onları tutuklayan El Fetih militanları, aynı zamanda işgalci İsrail için istihbarat sağlamakla suçlanıyorlar.(Ajanslar)