Mahmud Abbas Yönetimi : ABD Bizi Hayal Kırıklığına Uğrattı  Çin'e Yakınlaşıyoruz

Mahmud Abbas Yönetimi : ABD Bizi Hayal Kırıklığına Uğrattı Çin'e Yakınlaşıyoruz

Ramallah: Mevcut ABD yönetimi hayal kırıklığı yaratıyor Çin'e yakınlaşıyoruz

Riyad al-Maliki Perşembe günü yaptığı açıklamada, Filistin'in yardım için Çin'e giderek daha fazla yöneldiğini ve mevcut ABD yönetiminin hayal kırıklığı yarattığını vurguladı.

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el Maliki, bakanlığın Ramallah'taki merkezinde yabancı medya temsilcileriyle yaptığı toplantıda şunları söyledi: "Joe Biden başkanlığındaki Amerikan hükümetinin vaatlerinin üzerinden üç yıl geçti. ve yalnızca Birleşmiş Milletler Yardım ve Çalışma Kurumu'na (UNRWA) mali desteğin uzatıldığını ve Doğu Kudüs'teki hastanelere bir miktar destek sağlandığını gördük.

Siyonist rejimin sonuncusu Temmuz ayı başlarında Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin kentinde düzenlenen büyük askeri operasyon olan bir dizi ihlalden sonra Amerikan hükümetinin konumuna yönelik şüphelerini dile getirdi.

Maliki, Filistin devletinin Birleşmiş Milletler'e tam üyeliğini destekleyen yardım için giderek daha fazla Çin'e yakınlaştıklarını belitti.

Çin, Ortadoğu'daki varlığını sadece ekonomik olarak değil, aynı zamanda siyasi olarak da iç ağırlığını yansıtmak istiyor ve dünyadaki birçok ülke, çok önemli bir küresel oyuncu haline gelen Çin'in desteğini almak istiyor.

El-Maliki, Amerika'nın Filistin partileri ile Siyonist rejim arasındaki barış sürecindeki rolü hakkında şunları söyledi: Ortadoğu'da barış süreci yok ve gelecekte bu olursa, Çin neden diğer ülkelerle birlikte yok?

El Maliki, Arap ülkeleri ile Tel Aviv arasındaki ilişkilerin normalleşmesine ilişkin Arap planına bağlı kalmanın önemini vurguladı.

Filistin Yönetimi'ne bağlı dışişleri bakanı şunları ekledi: ABD ve diğerlerinin Suudi Arabistan ile İsrail arasındaki ilişkileri normalleştirme çabalarını okudum ve ayrıca okuduğum materyallerde Suudi Arabistan'ın Filistin'le ilgili koşulları var. Bu durumda Filistin meselesi.

Umarız Suudi Arabistan bu konumunu korur ve herhangi bir baskı altına girmez. Suudi Arabistan'ın konunun sahipleri olan bizleri dinlemesini ve bu dava ile ilgili bizimle istişare etmesini istiyoruz. Filistin-Suudi ilişkileri güçlü ve biz onlara güveniyoruz.

El Maliki, Filistin Yönetimi'nin Arap planına bağlılığını vurguladı ve bu konunun "Siyonist rejimle her türlü ilişkinin temeli" olduğunu söyledi.

KAYNAK:TEVHİDHABER