Maduro'dan 'Suikast  Suçlaması

Maduro'dan 'Suikast Suçlaması

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, dün bir askeri törende yaptığı konuşmada ABD'yi kendisine yönelik suikast planı yapmakla suçladı

CIA ve ABD askeri kurumlarının kendisine yönelik suikast hazırlığında olduğunu savunan Maduro, ABD Başkanı Joe Biden'ın da bu planla alakalı olabileceğini ima ederek şunları söyledi.

Joe Biden, Donald Trump'ın Venezuela'yı iç savaşa sürükleme ve bizi öldürme talimatlarını onayladı mı? Evet mi hayır mı? Soruyorum.

Ne yaptılar? Kolombiya'daki kaynaklarımız, benim ve önemli siyasi ve askeri liderlerin canına kastetme planı yaptıklarını bize kesin olarak bildirdi. Başkan Joe Biden bana ve Venezuela'daki diğer liderlere yönelik suikast planını onayladı mı?

Maduro, ABD Güney Komutanlığı'nın başkanı Craig Faller'la CIA Direktörü William Burns'ün Venezuela'da şiddet olayları yaratma ve suikast planı kapsamında hazırlıkları tamamlamak üzere Kolombiya ve Brezilya'ya gittiğini de öne sürdü. Venezuela lideri konuşmasında iddiasına yönelik herhangi bir kanıt sunmadı.

Maduro, 2019'da da eski ABD Başkanı Donald Trump'ın Kolombiya'yı kendisine suikast düzenlemesi ve hükümetini devirmesi için kışkırttığını savunmuştu.

Venezuela'da 2018'de düzenlenen devlet başkanlığı seçimlerini solcu Nicolas Maduro kazanmış, ABD dahil bazı ülkeler yolsuzluk iddiaları nedeniyle sonucu tanımamıştı. ABD, muhalefet lideri Juan Guaido'yu devlet başkanı olarak tanıdığını açıklamıştı.

Maduro geçen ay ABD'ye Trump döneminde alınan yaptırımları hafifletme çağrısı yapmış, Biden yönetimiyse bu çağrıyı reddetmişti.