Maduro: Kasım Süleymani ile Tanıştığım İçin Tanrıya Şükrediyorum

Maduro: Kasım Süleymani ile Tanıştığım İçin Tanrıya Şükrediyorum

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Al Mayadeen'e verdiği bir röportajda, Venezüella halkının ABD emperyalizmi ve müttefikleri tarafından başlatılan şiddetli saldırılara direndiklerini belirtti

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Al Mayadeen ile yaptığı özel bir röportajda, 2021'in Venezuela'nın "suçlu emperyalist ABD yaptırımlarının başlangıcından" bu yana ekonomik büyüme kaydettiği ilk yıl olduğunu kaydetti. Maduro, Venezüella halkının ABD emperyal gücü ve dünyanın dört bir yanındaki müttefikleri tarafından başlatılan şiddetli saldırılara direndiğini belirtti.

İran hakkında konuşan Maduro, İslam Cumhuriyeti ile ilişkilerin her zaman gerçekten iyi olduğunu söyledi,

Maduro, Başkan Raisi ile birkaç yeni plan üzerinde anlaştığını ve her iki ülkenin hükümetler arası komitesinin İran ve Venezuela arasında ağ ve işbirliğini içeren bu yeni projeler üzerinde çalıştığını söyledi.

Venezüella cumhurbaşkanı, İran Lideri Ayetullah Hamaney'e olan hayranlığını da dile getirerek, onu büyük bir bilgelik ve zeka adamı olarak nitelendirdi.

Kasım Süleymani ile tanıştığım için Tanrı'ya şükrediyorum

Eski Kudüs Gücü komutanı şehid Tümgeneral Kasım Süleymani'nin Mart-Nisan 2019 tarihleri ​​arasında Venezuela'yı ziyaret ettiğini ortaya koyan iki isim, "Kuzey emperyalistlerinin Venezuela'nın elektrik şebekesine karşı başlattığı elektrik krizinin ortasındaydık" Kasım süleymani bize yardımcı oldu" dedi

Venezuela Devlet Başkanı, Tümgeneral Süleymani'yi övdü, "Güler yüzlü, iyimser bir adamdı ve onunla tanıştığım için Tanrı'ya şükrediyorum."dedi

Süleymani, terörle ve direniş Ekseni halklarına saldıran acımasız terörist suçlularla mücadele etti. Cesur bir adamdı” dedi.

Maduro "Halk kahramanı Tümgeneral Süleymani'nin öldürülmesini kınayarak" dünyanın sesini bir kez daha yükseltmesi gerektiğinin altını çizdi.

Kaynak:Haber Kaynağı