Maduro: İran ve Venezuela Yeni Dünya Düzenin Öncüleridir

Maduro: İran ve Venezuela Yeni Dünya Düzenin Öncüleridir

İran'da bulunan Venezuela Devlet Başkanı, İran ziyaretinin amacının işbirliğini geliştirmek ve ikili ilişkileri güçlendirmek olduğunu söyledi.

Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Hispano TV'ye verdiği röportajda; İslam Devrimi'nin İran ve Venezuela'nın yakınlaşmasında önemli bir rol oynadığını belirtti.

İran petrol tankerlerinin Venezüella'ya sevk edilmesine de değinen Venezüella Devlet Başkanı şöyle dedi: "Bu karar, ABD yaptırımları nedeniyle böyle bir eyleme çok ihtiyacımız olduğu bir dönemde İran tarafından alındı. İran'ın Venezuela'ya tanker gönderme hamlesi, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın tehditlerine karşı cesur ve zorlu bir yanıttı."

Nicolas Maduro, yeni bir dünya düzeninin ortaya çıktığını ve İran ile Venezuela'nın ön saflarda yer aldığını ifade ederek, "Yeni bir dünya düzeni doğuyor ve Amerikan hegemonyası eskisi kadar güçlü değil." açıklamasında bulundu.

Maduro ayrıca İran ve Venezuela arasında petrokimya, petrol ve gaz ve diğer ekonomik konularda daha güçlü işbirliği çağrısında bulundu.

Venezüella cumhurbaşkanı İsrail ordusunun Filistinlilere yönelik zulmüne dikkat çekerek, "İsrail güçleri Filistinlileri her gün öldürüyor. Acı ve ıstıraba rağmen Filistinlilerin çektiği ıstırabın sona ermesi için umut var." dedi.(Ajanslar)