Maduro Hükümeti ve Muhalefet Meksika'da  Müzakre Görüşmeleri  Yapacak

Maduro Hükümeti ve Muhalefet Meksika'da Müzakre Görüşmeleri Yapacak

İkili arasında en son resmi müzakereler geçen yıl Ekim ayında gerçekleşti.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro hükümetinin, Maduro'nun demokratik olarak seçildiği ancak uluslararası boykot edildiği çekişmeli 2018 seçimlerinden sonra tamamen yokuş aşağı giden siyasi krizi çözmek amacıyla bir yıldan uzun bir süre sonra Cuma günü muhalefetle müzakerelere yeniden başlaması bekleniyor

İkili arasında en son resmi müzakereler geçen yıl Ekim ayında yapılmıştı ve iki başarısız müzakerenin ardından son birkaç aya kadarki son güncellemeler, muhalefetin 2024'te yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılma arzusunu gösteriyor.

Maduro, Ağustos 2021'den iki ay sonra , Venezuela'nın kategorik olarak reddettiği Maduro adına kara para aklamakla suçlanan Kolombiya uyruklu Alex Saab'ın Yeşil Burun Adaları tarafından ABD'ye iade edilmesine misilleme olarak müzakereleri askıya aldı.

Saab, 12 Haziran 2020'de Yeşil Burun Adaları'nda tutuklandı ve Venezuela'nın Alex Saab'ın bir diplomatik görev ve görevi yerine getiren bir diplomatik yetkili olduğunu birçok kez ve sayısız belgeye dayanarak göstermesine rağmen, yoğun ABD baskısının ardından Ekim 2021'de ABD'ye iade edildi.

Venezuela hükümetinin, siyasi durumu çözmek için iki partinin Meksika'da bir araya geldiği Eylül ayında müzakere ekibine Saab'ı da dahil ettiğini belirtmekte fayda var.

Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro konuyu Twitter'a taşıyarak, "Madura hükümeti ile Venezuela muhalefeti arasındaki diyalog 25 ve 26 Kasım'da yeniden başlayacak" dedi, ancak Venezuela muhalefet lideri Juan Guaido'nun ofisi, "olası bir durum hakkında bilgi" tweet attı. anlaşma ve müzakerelerin yeniden başlatılması resmi kaynaklar tarafından veya "kolaylaştırıcı ülke Norveç" aracılığıyla duyurulacaktır. denildi.