Maden Faciasından Üç Gün Sonra  İhale Yapılmış !

Maden Faciasından Üç Gün Sonra İhale Yapılmış !

Amasra'da 14 Ekim'de yaşanan ve 41 işçinin öldüğü facianın ardından madendeki kömürlerin torbalanması için 17 Ekim’de ihale yapıldığı ortaya çıktı.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü’ne bağlı maden ocağında 14 Ekim Cuma meydana gelen patlamada 41 madencinin cenazeleri toprağa verilirken TTK yetkililerinin 17 Ekim'de ihalede olduğu ortaya çıktı.

Cumhuriyet'ten Bora Erdin'in haberine göre, Amasra TİM Lavvarında 2023’teki program ve fiili üretim ortalamasına göre; günde 84 ton üzerinden, yıllık 21 bin ton, 3 yıllık 63 bin ton kömürün torbalanması için açılan ihale 20 Eylül’de onaylandı. Zonguldak’ta yapılan ihalede alınan tekliflerin değerlendirilmesi ise devam ediyor. En son kömür torbalama tesisi kurulması ve 3 yıl süreyle işlettirilmesi ihalesi 2019’da yapıldı. İhaleyi alan şirket 1 milyon 743 bin TL teklif vermişti. Teklifin kamuya maliyeti ise 1 milyon 809 bin TL olarak hesaplanmıştı. Bu yıl süresi biten ihale yenilendi.

AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “713 çalışanı ile yılda 100 bin ton üretim yapan bir müessesedir” ifadesini kullanmıştı. Ancak ihale dosyasından bölgeden çıkarılacak madenin 2023 yılı için 21 bin ton olduğu TTK tarafından belirlendi. Tesisin 3 yıllık ise toplam 63 bin ton kömür çıkardığı belgelerde yer aldı. (HABER MERKEZİ)