Macron Dubai'de: Viyana'daki son Tur Müzakereler "Başarılı  Geçmedi

Macron Dubai'de: Viyana'daki son Tur Müzakereler "Başarılı Geçmedi

Fransa cumhurbaşkanı Ortadoğu gezisi kapsamında geldiği Dubai'den Viyana görüşmelerinin "başarılı olmadığını" belirterek, "Körfez ile çalışıyoruz ve Suudi Arabistan'ın Lübnan'a yardım etmede özel ve etkili bir rolü var. "

TEVHİDHABER - ÖZEL HABER

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron , İran ile Viyana nükleer müzakerelerinin son turunun "başarılı olmadığını" söyledi ve "bir sonraki tur yapılmadan önce bir gecikme olacağını" kaydetti.

Macron, durmadan önceki hafta başında geri dönen İran nükleer programıyla ilgili müzakerelerin yeniden başlatılması olasılığına ilişkin çekincelerini dile getirerek bölge ülkeleriyle "daha geniş bir dinamizm" çağrısında bulundu.

Macron, Suudi Arabistan, BAE ve Katar'ı kapsayan Ortadoğu turu kapsamında bugün Cuma günü geldiği Dubai'den gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu müzakere turunun başarılı olamayacağına olan inancını dile getirdi. pozisyonlar göz önüne alındığında" ve muhtemelen "bu müzakereler uzun vadede devam etmeyecek" dedi.

Macron, özellikle Çin'e atıfta bulunarak, "beş daimi üyenin tüm üyelerinin (ABD, Çin, Fransa, Rusya, Birleşik Krallık ve Almanya) bu tartışmaya dahil edilmesinin" önemini vurguladı.