Lübnan: Operasyon insansız hava araçları sürüsüyle..

Lübnan: Operasyon insansız hava araçları sürüsüyle..

Lübnan'daki İslami Direniş, İsrail'in "Khirbet Maar" askeri üssüne saldırı insansız hava araçları sürüsüyle saldırı başlattı ve bir hava saldırısına yanıt kapsamında "Meron"daki hava kontrol birimi karargahının teçhizatının bir kısmını yok etti.

Lübnan'daki İslami Direniş, İsrail'in "Khirbet Maar" askeri üssüne saldırı insansız hava araçları sürüsüyle saldırı başlattı ve bir hava saldırısına yanıt kapsamında "Meron"daki hava kontrol birimi karargahının teçhizatının bir kısmını yok etti. "Gazze'ye destek ve direnmeye devam ediyoruz." Açıklaması yapıldı.

ugün Cumartesi günü, Lübnan'daki İslami Direniş, işgal “ordusu”ndaki Batı Tugayı topçu taburunun karargâhı olan İsrail “Khirbet Maar” üssüne saldırı insansız hava araçlarıyla saldırı başlattığını duyurdu.

Direniş, El Kaide'nin karargâhı ile subay ve askerlerinin bulunduğu yerleri hedef aldığını ve hassas bir isabet elde ettiğini, bunun bir kısmının yok olmasına ve içinde yangın çıkmasına, içeridekilerin ölü ve yaralı kalmasına yol açtığını doğruladı. . ‏

Direniş aynı zamanda güdümlü füzelerle İsrail'in "Meron" üssündeki Hava Kontrol Birimi ve Hava Operasyonları Departmanı karargahını da hedef aldı ve karargahın ekipman ve radarlarının bir kısmını vurup yok etti.

Bu operasyonların İsrail işgalinin güneydeki Joya kasabasında gerçekleştirdiği saldırı ve suikasta yanıt kapsamında gerçekleştiğini sözlerine ekledi.

Hizbullah, başka bir operasyonda ise “Hadab Yaron” mevkiindeki işgal askerlerinin bir mevzisini güdümlü füzeyle hedef alarak doğrudan isabet sağladı ve içeridekileri ölü ve yaralı bıraktı.

Lübnan'daki İslami Direniş, operasyonlarının Gazze Şeridi'ndeki kararlı Filistin halkına ve onların direnişine destek amacıyla geldiğini doğruladı.

Buna karşılık, Al-Mayadeen'in güney Lübnan'daki muhabiri , Lübnan'dan insansız hava araçlarının sızmasından korkan Batı Celile'deki siren seslerine dikkat çekerek, doğrudan ateşin "Yaroun" yerleşimi yakınındaki askeri bir hedefi vurduğunu belirtti.

Muhabir, işgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki Arap Al-Aramsha ile “Admit” yerleşimi arasındaki bölgede sirenlerin çaldığını ve bölgede patlamaların duyulduğunu sözlerine ekledi.

İşgal, Hizbullah'ın insansız hava araçlarını ve füzelerini engelleyemiyor

İşgal tarafında Ordu Radyosu, Hizbullah yürüyüşlerinin engellenmediğini ve Batı Celile'de, özellikle de bölgede yangının çıktığı "Gorn" yerleşim bölgesinde bazı füzelerin patladığını kabul etti.

İsrail medyası, işgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki Yukarı Celile'deki "Tsafon" yerleşiminde siren seslerinin duyulduğunu bildirdi.

İsrail medyası, Meron üssüne iki tanksavar füzesinin ateşlenmesinin ardından Hizbullah'ın doğrudan isabet ettirdiğini kabul etti.