Lübnan, "İsrail" ile Deniz Sınırı Belirleme Anlaşmasını Onayladı

Lübnan, "İsrail" ile Deniz Sınırı Belirleme Anlaşmasını Onayladı

Lübnan, "İsrail" ile deniz sınırı belirleme anlaşmasının resmi metnini aldı

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Lübnan Parlamentosu Başkan Yardımcısı Elias Bou Saab, Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Aoun'un Lübnan'ın ABD'nin "İsrail" ile deniz sınırının çizilmesine ilişkin mesajını aldığını ve onayladığını imzaladığını duyurdu.

ABD'li arabulucu Amos Hochstein bugün Perşembe günü Beyrut'ta düzenlediği basın toplantısında, "Lübnan için büyük fırsatlar sağlayacak" bir anlaşmaya varılması nedeniyle "bugün tarihi bir gün" dedi.

Hochstein, "Bu anlaşma Lübnan'ın 9 Nolu Blok üzerinde çalışmaya başlamasına izin verecek ve hiç kimse bu bloğun gelirini Lübnan'dan almayacak" diyen Hochstein, "Bu anlaşma, aralarında diplomatik ilişkisi olmayan iki ülke arasında. ve anlaşmanın taraflarından hiçbirinin diğerinin payını ele geçirmemesini sağlayacaktır." . dedi

Bu Perşembe öğleden sonra, İsrail müzakere heyeti ve Lübnan, Amerika Birleşik Devletleri ve Birleşmiş Milletler delegasyonlarının katılımıyla sınır kasabası Ras Al-Naqoura'daki Birleşmiş Milletler üssünde bir tören düzenlenecek.

Ayrıca İsrail basını dün, Çarşamba günü, Başbakan Yair Lapid'in Lübnan ile deniz sınırı çizme anlaşmasının ayrıntılarını bugün imzalayacağını ve ayrıca Fransız şirketi "Total" ile geliştirilen anlaşmanın ana ilkelerini imzalayacağını bildirdi.

ABD Başkanı Joe Biden, dün İsrail cumhurbaşkanı ile Beyaz Saray'da yaptığı görüşmede, anlaşmayla ilgili olarak, "Lübnan-İsrail anlaşmasının tarihi olduğunu ve bölgeye istikrar getirdiğini" söyledi.