Lübnan Cumhurbaşkanı  Siyonist Saldırganlığı Kınadı

Lübnan Cumhurbaşkanı Siyonist Saldırganlığı Kınadı

Lübnan Cumhurbaşkanı İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarını kınadı

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn Çarşamba günü yaptığı açıklamada, İsrail işgal güçlerinin Mescid-i Aksa'ya ve camide namaz kılanlara yönelik saldırılarının durdurulması için baskı uygulanması gerektiğini söyledi.

Aoun, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "İsrail işgal güçlerinin Mescid-i Aksa'ya, camide ibadet edenlere ve Kudüs'teki diğer kutsal yerlere sistematik saldırılar düzenlemesi, kutsal şehrin kimliğini değiştirmeyecektir. dedi

Cumhurbaşkanı Aoun, Mescid-i Aksa'nın Yahudileştirme girişimlerine direnen Kudüslü vatandaşlara ve Filistinlilere desteğini ifade ederek, bunu uluslararası hukukun açık ihlali olarak nitelendirdi.

İsrailli yerleşimciler 4 gün üst üste Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

Al Mayadeen muhabiri, ağır silahlı İsrail işgal güçleri tarafından desteklenen İsrailli yerleşimcilerin işgal altındaki Kudüs'teki Mescid-i Aksa avlularına girerek art arda dördüncü gün kışkırtıcı turlar yaptıklarını bildirdi.

Düzinelerce İsrailli yerleşimci Bab Al Maghariba üzerinden Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi, Talmud ayinleri gerçekleştirdi ve avlularında kışkırtıcı turlar düzenledi.