L"Oréal"e namaza saygı gösterin çağrısı
Fransız asıllı LOréal firmasının, İpek Şampuan fabrikasında namaz kılmak isteyen personele engel çıkarması, tepkilere sebep oldu.
Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Av. Nazım Kaya, "Boykot, atom bombası kadar etkilidir. Bu gücümüzü kullandığımız zaman altından kalkamazlar. Namaza saygı bekliyoruz" dedi.
Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, 2007 senesinde Fransız L'Oréal firmasına satılan İpek Şampuan'ın Kıraç fabrikasında vardiya sistemlerini değiştirerek işçilerin namaz kılmalarının imkansız hale getirilmesine tepki gösterdi.
Fabrika yönetimini namaza saygıya davet eden Kaya, "Boykot, atom bombası kadar etkilidir. Eğer bu gücü kullanırsak, İpek Şampuanı boykot edersek, altından kalkamazlar" diye konuştu.
Kaya, Müslüman bir ülkede yabancı bir şirketin, kendi insanımıza böyle bir yasak koymasının kabul edilemeyeceğinin altını çizerek, "Demokrasinin beşiği olarak Fransa gösterilir. Özellikle Fransa'da yüksek safhada yaşanır gibi söylemler var. Oysaki insanların yaşamasına ve düşünmesine bile tahammül edemediklerini gösteren uygulamalarla karşı karşıyayız. İnsanların inancına, düşünmesine, yaşamasına dahi tahammülü olmayan Batı medeniyetiyle karşı karşıyayız. Huylu huyunu terk eder mi? Etmez, ne zaman eder? Teneşire uzandığı zaman terk eder. Burada aynı olayla karşı karşıyayız. Daha önce Bosch'da olduğu gibi, bugün de L'Oréal firmasının yan kuruluşu İpek Şampuan'da aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. Bir defa insanlara ibadet etme konusunda özgürlüklerini vermeleri gerekiyor" şeklinde konuştu.

"HAFIZALARIMIZI TAZELERSEK
L'ORÉAL ALTINDAN KALKAMAZ!"
Türkiye'de geçmişte L'Oréal firmasına boykot uygulandığını hatırlatan Kaya, insanların hafızalarının tazelenmesi halinde asıl sıkıntıyı L'Oréal'in çekeceğini dile getirdi. Kaya, şöyle konuştu: "Biz kendilerini bu aşamada uyarıyoruz ve insanlığa davet ediyoruz. İnsanlara, yaşama özgürlüğü ve inanç özgürlüğünü vermelerini istiyoruz. Bu olmadığı takdirde İpek markasına karşı boykotu son aşamada düşünelim ama insanların zihinlerinde zaten markanın olumsuzluğu söz konusu. Fransız senatosunda Ermeni tasarısı görüşülürken ve Gazze boykotu yapılırken, L'Oréal markası ve yan ürünleri oldukça boykot görmüştü. İnsanların bu hafızalarını tazelemesinler!
