Limana Yapılan Saldırıyı Husiler Üstlendi

Limana Yapılan Saldırıyı Husiler Üstlendi

"Husiler" Shabwa'daki Qena petrol limanına yapılan saldırıyı üstlendi

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Yemen'deki Ensarullah grubu (Husiler) Perşembe günü, güneydoğudaki Shabwa eyaletindeki "Qena" petrol limanına yapılan saldırının sorumluluğunu üstlendi

Husilerin askeri sözcüsü Yahya Saree yaptığı açıklamada, "Husiler silahlı kuvvetleri, düşman (hükümet) tarafından kaçakçılık için kullanılan Qena limanı üzerinden ham petrol yağmalama girişimini engelledi" dedi.

Çarşamba akşamı, BAE destekli Güney Geçiş Konseyi'ne bağlı bağımsız Aden kanalı, Yemen Petrol Şirketi yönetiminden alıntı yaparak, limana yapılan Husi saldırısının herhangi bir insani veya maddi kayıplara yol açmadığını bildirdi.

Shabwa (güneydoğu), güney vilayetleri olarak bilinen bölgelerin içinde yer alır ve Yemen'in en önemli vilayetlerinden biridir; Çünkü petrol bakımından zengindir.

Grup, bu saldırıların "Yemen petrolünü yağmalamaya çalışan gemileri önlemek için basit bir uyarı darbesi" olduğunu söyledi.

Husiler, geçen Nisan ve Ekim ayları arasında ülkede Birleşmiş Milletler tarafından desteklenen ateşkesi uzatmayı reddetmelerinin ardından Yemen petrolünü taşımaya çalışan gemileri hedef almaya devam edeceklerini doğruladı.

Husiler yine BAE'de faaliyet gösteren yabancı şirketleri hedef almakla tehdit etti ve Suudi Arabistan'a yönelik büyük uluslararası kınama ile karşılanan daha fazla saldırı tehdidinde bulundu.