Kurban Bayramı Tatili Kaç Gün?

Kurban Bayramı Tatili Kaç Gün?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, merakla beklenen kurban bayramı tatiline ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Ulusa sesleniş konuşması gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan milyonlarca vatandaş tarafından merakla beklenen kurban bayramı tatili süresine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İşte, Erdoğan'ın dikkat çeken o açıklamaları:

''-Biz hem sağlık sistemimizin gücü hem aşılama oranlarımızla nispeten iyi bir noktadayız.

Aşılama sayımız 59 milyona yaklaştı. Aşılama oranlarımızla iyi bir noktadayız.

-Bayram günlerini de aynı şekilde kurallara uyarak geçirmeliyiz. Önümüzdeki dönemde aynı sıkıntılara düşmemek için tedbiri elden bırakmamalıyız.

Ekonomiye ilişkin açıklamalar

-Normal düzene uyarak geçiren işletmeler başta olmak üzere kayıpları hızla telafi ediyor. Üretim ve ihracat tarafında bir sıkıntımız yoktu. İnşallah 2021'de ihracatımızı 200 milyar doların üzerine çıkarak tüm zamanların rekorunu kıracağız. Pek çok şehrimizde organize sanayi bölgeleri yetersiz kaldığı için yenilerinin kuruluş hazırlıkları yapılıyor.

Artık meslek liselerini sanayi bölgeleri içinde açarak okul eğitimi ile işbaşı eğitimini birleştiriyoruz. Bakanlıklarımız kendi alanlarında gençlerimizin bu potansiyellerini hayata geçirmeye yönelik pek çok program uyguluyor.

-Tüm olumlu gelişmelerin istihdama sağladığı katkıların neticelerini önümüzdeki günlerde takip edeceğiz.

''Türkiye dünyanın en üst ligine adım atmak üzeredir''

Uzun süredir Türkiye'ye diz çöktürtmek için kurulan her tuzak milletimizle birliğimizle daha da pekiştirmişti. Artık Türkiye siyasi ve ekonomik olarak dünyanın en üst ligine adım atmak üzeredir.

-2021 yılında ulaşacağımız büyüme oranıyla, dünyanın yükselen ekonomisi olduğumuzu, hedeflerimize adım adım yaklaştığımızı ispatlayacağız.

-Bayramda cuma gece yarısından itibaren köprülerden geçiş ücretsiz olacak.

-Türkiye'nin üzerine serpilmek istenen ölü toprağının nasıl atıldığını en somut örneğini Diyarbakır'da yaşadık. Coğrafyamızın ve medeniyetimizin kadim şehri büyük kayıplar yaşadı. Darbelerin ve vesayetin kurduğu zulüm düzeni Diyarbakır'da da ağır bir şekilde hissedilmiştir. Diyarbakır Cezaevini'ni bir kültür merkezine dönüştürme kararı aldık.(Ajanslar)

Facebook Twitter