Kudüs Muhafızı Türkiye'de Açıklama Yaptı

Kudüs Muhafızı Türkiye'de Açıklama Yaptı

İsrail’in evlerini elinden aldığı, zulüm uyguladığı Müslümanlara destek olmak isteyen Uluslararası Kudüs Eğitim, Kültür ve Araştırma Derneği, Beyazıt Meydanı’nda bir program düzenledi.

“Kudüs İçin Ribata Devam” ismiyle gerçekleştiren programda Kudüslü Murabıta Hatice Huveys’in konuşmasının ardından dernek tarafından basın açıklaması yapıldı.

Program Grup Yürüyüş solisti Mehmet Ali Aslan tarafından Kudüs konseriyle son buldu.

“MÜSLÜMANLAR TARİHİ BİR DİRENİŞ GÖSTERMİŞTİR”

Milli Gazete'den Furkan Erten'in haberine göre Kudüslü Murabıta Hatice Huveys, “Her daim bu davanın yanında duran Türk halkıyla, Kudüs davasını paylaşmaktan dolayı sevinç duyuyorum. Burada sizlerle bir arada olmamdaki amaç Kudüs’ten mesajları sizinle paylaşmak, Kudüs’teki Müslümanların yaşadığı dertleri sizinle paylaşmak ve ne yapabiliriz diye düşünmek içindir. Bu gidişin sonu özgürlükten başka bir şey değildir. Tek ve bütün Filistin’den başka bir çözüm kabul etmiyoruz. İki devletli çözüm gibi çözümleri kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. En son vuku bulan Kudüs’ün Kılıcı savaşıyla sınırlı sanmayın. Bizim davamız işgalciler topraklarımızdan gidene dek sürecek” dedi.

“KUDÜS TÜM MÜSLÜMANLARINDIR”

Kudüs’te yaşanan İsrail zulümlerini anlatan Huveys, “Kudüs’le alakalı ne kadar konuşsak azdır. Bizim Kudüs’e karşı görevlerimiz var. Görevlerimize sarılmalı ve birbirimize tavsiyede bulunmalıyız. İnşallah görevlerimizde eksiklik göstermeyeceğiz. Kudüs sadece Filistinlilerin değil, dünyanın her yerinde yaşayan Müslüman’ındır. Her Müslüman’ın da Kudüs’e karşı sorumlulukları vardır. Kudüs davasını tüm dünyaya duyurmak bizim görevimizdir. Bütün Müslüman kardeşlerimiz tüm güçlerini birleştirmemiz gerekiyor. Elimizden ne geliyorsa yapmamız gerekiyor ki, İsrail bizim bu davayı bırakmayacağımızı anlasın” diye konuştu.