Kudüs Günü Yayını Gerçekleştirildi

Kudüs Günü Yayını Gerçekleştirildi

On4 Tv ve Kudüs Tv'den 'Kudüs Günü' özel yayını

Dünya Kudüs Günü için, On4 Tv ve Kudüs Tv'de özel yayın başladı. Rıza Yaşar ve Selim Akduman'ın sunumuyla gerçekleşen özel yayının ilk konuğu, Filistin İslami Cihad Hareketi İran temsilcisi Nasır ebu Şerif oldu. Şerif tüm Müslümanları, On4 Tv ve Kudüs Tv özel yayınında Filistin'e destek için göreve çağırdı. Ak Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan da, Kudüs Günü ortak yayınında mücadeleye devam mesajı verdi.

Rıza Yaşar ve Selim Akduman'ın sunduğu 'Kudüs Günü Özel Yayını'nın ilk özel konuğu, Filistin İslami Cihad Hareketi temsilcisi Nasır ebu Şerif oldu. Şerif, İsrail'in bir terör rejimi olduğunu belirterek, son günlerde Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde yaşananlara ddikkat çekti. Siyonist rejimin Mescid-i Aksa'yı ve Kudüs'ü tamamen ele geçirmek istediğini belirten ebu Şerif, "tüm Müslümanları Filistin direnişine destek vermeye davet ediyoruz" diye konuştu. 

Filistin direnişinin önemli temsilcilerinden olan Nasır ebu Şerif, "güçlü bir halk desteğine, hükümetlerin desteğine ihtiyacımız var" ifaddelerini kullandı. İran'ın güçlü bir şekilde Filistin halkını desteklediğini anlatan ebu Şerif, güçlü silah desteğinin sadece İran'dan geldiğini açıkladı. Diğer İslam ülke ve yöneticilerini de Filistin'e askeri destek vermeye çağırdı.

Son dönemde Körfez ülkelerinin işgal rejimiyle normalleşme sürecine girdiğini de hatırlatan Filistinli yetkili, bu ülkelerin Filistin halkının direnişini tamamen görmezden geldiğini aktardı. Körfez ülkelerinin Filistin halkını ve davasını satmış durumda olduklarını söyledi. 

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ DE KATILDI

On4 Tv ve Kudüs Tv ortak yayınına katılan isimlerden biri de AK Parti İstanbul Milletvekili ve Filistin Dostluk Grubu Başkanı Hasan Turan oldu. Turan, yayının hemen öncesinde Siyonist rejimin Mescid-i Aksa'da Müslümanlara bombalarla saldırdığına dikkat çekti. Filistinlilerin İslam ümmeti addına Mescid-i Aksa ve Kudüs'ü savunmaya çalıştığını vurguladı. Kudüs'ü savunmanın bedelini canlarıyla ve kanlarıyla bedel ödediklerini aktardı. 

AK Partili milletvekili Hasan Turan, İsrail'in bu saldırıları batılı emperyalist güçlerin desteğiyle yaptığını, emperyalistlerin bölgedeki müttefiklerinin de saldırılara destek verdiğine dikkat çekti. Birleşmiş Milletler'in İsrail'le ilgili kınama kararlarının, güç oluşturma gayretinde olmadığını da vurgulayan Turan, işgal güçleri Filistin topraklarından çekilene kaddar mücadelenin devam edeceğini anlattı. Hasan Turan, "Kudüs konusunda hangi fikirden, hangi ideolojiden, hangi din ve mezhepten olursa olsun birlikte hareket edeceğiz" diye konuştu. 

ULUSLARARASI AKADEMİSYENLER BİRLİĞİ BAŞKANI DA TEPKİ GÖSTERDİ

On4 Tv ve Kudüs Tv'nin 'Kudüs Günü Özel Yayını'na İran'dan Akademisyenler Birliği Başkanı Dr. Fuad İzedi de katıldı. İzedi, dünyanın büyük medya kurumlarının Siyonistlerin elinde olduğunu herkesin bildiğini, bu nedenle Filistin'de yaşananların kolay bir şekilde dünya halklarına erişmediğini vurguladı. Bazı Arap ülkelerinin de İsrail'le normalleşmesinin ardından, o ülkelerdeki medya kuruluşlarının da benzer yayınlar yaptığını belirtti. Ancak hem On4 Tv ve Kudüs Tv gibi televizyon kanalları, hem de sosyal medyada bu etkinliğin kırıldığını vurguladı. 

GÜRCİSTAN'DAN İŞGALE TEPKİ

Ortak yayına katılan Gürcistan'dan Ehlibeyt alimi Hacı Vügar İskenderov'sa, Filistin'de şehit olan Amerikalı Rachel Corrie'yi hatırlattı. Corrie'nin insanların zulüm altında olduklarını ve kendi ülkesinin bu zulmü yaptığını farkettiğini anlattı. İskenderov, Corrie'nin Filistinlileri savunurken bir buldozerin altında ezilerek şehit olduğunu aktardı. İskendrov, "bu durum, Filistin'in sadece Müslümanların değil, tüm insanlığın davası olduğunu kanıtlıyor" diye konuştu. 

SAADET PARTİSİ'NDEN TÜRKİYE-İRAN İŞ BİRLİĞİ ÇAĞRISI

On4 Tv ve Kudüs Tv ortak yayınına, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez de katkı sundu. Bitmez, İslam ümmetinin Kudüs imtihanında başarılı olamadığına dikkat çekti. Rahmetli Necmettin Erbakan'ın kendilerine, sözün yeterli olmaddığı ve somut adımların atılması gerektiği düşüncesini miras bıraktığını vurguladı. Bitmez, "bugün sözün bittiği yerdeyiz" diye konuştu. 

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez, alternatif Kudüs Günü ilanına da tepki gösterdi. Bunun, mezhepsel bir fitne yaklaşımıyla ortaya konulduğunu belirtti. Kudüs Günü'nün yıllardır Ramazan ayının son Cuma gününde kutlandığını hatırlattı. Kudüs neden bugün bu halde dediğimiz zaman, bunun gerekçesinin, bu tip davranışlar olduğunu ifade etti. Hasan Bitmez, İslam ümmetinin bu davranış şeklinden kurtarılması gerektiğini aktardı.

Türkiye ve İran'ın Kudüs davası için iş birliği yapması gerektiğini de aktaran Bitmez, İran'ın zaten devlet politikası olarak bunu gerçekleştirdiğini, Türkiye'nin de devlet bazında daha hassas, daha etkin olması gerektiğini vurguladı. Bitmez, "Kudüs davası ırk, mezhep gözetecek bir dava değildir" ifadelerini kullandı.

ON4 TV VE KUDÜS TV'DEN TARİHİ YAYIN

Dünya Kudüs Günü vesilesiyle Türkiye'de On4 Tv ve Kudüs Tv, ortak yayın gerçekleştirdi. On4 Tv ve Kudüs Tv ortak yayını, Ehlader Genel Başkanı Kadir Akaras ve Kudüs Tv Genel Yayın Yönetmeni Nurettin Şirin'in yanı sıra, Türkiye ve dünyanın dört bir yanından katılan konuklarla yapıldı.  (On4haber)