Küçük Hayduta Rüşvet, Büyük Hayduta Haraç

Küçük Hayduta Rüşvet, Büyük Hayduta Haraç

İŞİD'i kuran kendileri, besleyen kendileri bedel ödeyen mazlum Halklar. Veyl olsun!

Fransız devi çimento şirketi Lafrance'ın Işid'e parasal yardımda bulunması skandalının patlamasının ardından Ericsson adlı İsveç telekomünikasyon şirketinin de Işid'e dolaylı yoldan yardım ettiği ortaya çıktı. Şirket , Irak'ta IŞİD ile bağlantılı bir yolsuzluk davasını çözmek için Amerika Birleşik Devletleri (ABD) adalet sistemine 206.7 milyon dolar ceza ödeyecek

İsveçli telekom ekipmanı devi Ericsson tarafından yapılan açıklamada, "Ericsson 206.7 milyon dolar ceza ödeyecek" denildi.

Euronews'in haberine göre, Bu uzlaşma, Aralık 2019'da imzalanan ve grubun diğer beş ülkedeki (Cibuti, Çin, Vietnam, Endonezya ve Kuveyt) yolsuzluk kovuşturmalarını kapatmak için ABD adaletine bir milyar dolar ödediği uzlaşma anlaşmasını da ("Ertelenmiş kovuşturma anlaşması", DPA) sonlandırıyor.

Varılan uzlaşmanın, Ericsson'un, ABD adalet sistemine, rüşvet iddialarına ilişkin bir iç soruşturmanın sonuçlarını vermemesiyle ilgili olduğu belirtildi.

"Bu karar, DPA'ya yol açan tarihi suistimalin keskin bir hatırlatıcısı" diyen şirketin tepe yöneticisi Börje Ekholm, "Derslerimizi aldık ve şirket kültürümüzü dönüştürmek için önemli bir yolculuğa çıktık" açıklamasında bulundu.

İç soruşturma özellikle IŞİD tarafından kontrol edilen bölgelerde karayolu taşımacılığı için yapılan ve Irak topraklarının bir kısmını kontrol ettiği dönemde örgüte ödendiğinden şüphelenilen para transferlerini mercek altına alıyor.

akit