Kongre Baskını: Aşırı Sağcı Çetenin lideri Tutuklandı

Kongre Baskını: Aşırı Sağcı Çetenin lideri Tutuklandı

6 Ocak Kongre ayaklanmasından bir yıl sonra, ABD Adalet Bakanlığı, 2020 başkanlık seçimlerinin onaylanmasını yasaklamayı amaçlayan ayaklanmalarla bağları nedeniyle sağcı bir milis liderini tutukladı.

ABD kuvvetleri, 6 Ocak soruşturması ışığında sağcı Oath Keepers grubunun lideri ve kurucusu Stewart Rhodes'u tutukladı.

ABD Adalet Bakanlığı'nın paylaştığı bilgilere göre, Oath Keepers grubunun lideri ve kurucusu Stewart Rhodes, Perşembe sabahı Teksas'ta gözaltına alındı. Söz konusu "isyana tahrik edici komplo" yasal terimi, "hükümeti zorla devirme" girişimini de kapsıyor.

Açıklamada, grubun ana askerlerinin mevcut ve eski askeri, kolluk kuvvetleri ve ilk müdahale personeli olduğu belirtildi.

Adalet Bakanlığı, Rhodes ve diğer sanıkların, 6 Ocak'ta Başkan Joe Biden'ın başkanlık zaferinin onaylanmasını önlemek için e çeşitli yol ve yöntemlerle anaysal düzeni bozma suçundan yargılancaklarını

6 Ocak'ta meydana gelen ayaklanmayla ilgili soruşturma, şu ana kadar ABD'nin 50 eyaletinin neredeyse tamamına tamamlandı 725'ten fazla kişi Kongre'yi basmak ve anayasal düzeni ihlal etmekle suçlandı.

ABD'li bir yargıç, 6 Ocak'ta Kongreye karşı düzenlenen saldırıda eski Başkan Donald Trump'ı zora sokacak Beyaz Saray kayıtlarının ayaklanmayı araştıran Kongre Komitesine verilmesine karar vermişti.