O Şirketten Kötü Kokular Geliyor !

O Şirketten Kötü Kokular Geliyor !

Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Sierra Nevada Corporation (SNC) ile birlikte Atatürk Havalimanı'nı havacılık ve uzay merkezi yapacaklarını açıkladı. Peki CIA ile doğrudan ihalesiz çalışan ABD'li Sierra Nevada Corporation kimin?

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı K. Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yeni bir video yayınladı. Kemal Kılıçdaroğlu yayınladığı videoda, TEKNOFEST sayesinde son dönemde adeta teknoloji üssü haline gelen Atatürk Havalimanı ile ilgili de konuştu.

Kılıçdaroğlu, Sierra Nevada Corporation (SNC) ile birlikte Atatürk Havalimanı'nı havacılık ve uzay merkezi yapacaklarını açıkladı. Bu açıklamanın ardından Sierra Nevada Corporation ile ilgili araştırmalar yapılmaya başlandı. Peki Sierra Nevada Corporation kimin? Sierra Nevada Corporation hangi ülkeye ait? Ne yapıyorlar? İşte Sierra Nevada Corporation ile ilgili bilgiler...

Sierra Nevada’nın Pentagon ve CIA’ye elektronik, haberleşme, istihbarat teknolojileri alanlarında hizmet verdiği ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu’nun öve öve bitiremediği şirketin Afganistan, Suriye ve Libya’da ABD’nin gizli operasyonlarına katıldığı da belirtiliyor.

Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’nin havacılık ve uzay çalışmasını teslim edeceği Amerikan Şirketi’nin CIA’den ihalesiz iş aldığı da belirtiliyor. CIA’in taşeron şirketlerinden olduğu değerlendirilen Sierra Nevada’nın Libya’da Türk Ordusuna karşı operasyonlarda yer aldığı, Suriye’deki PKK’lılara silah taşıdığı da biliniyor.

Özmen ailesinin şirketi Sierra Nevada, derin operasyonlarda ABD Özel Kuvvetleri’ne eleman taşımasıyla da öne çıkıyor. İran medyası da Amerikan Sierra Nevada’nın Afganistan’a DEAŞ mensuplarına silah taşıdığını gündeme getirmişti.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Havacılık ve Uzay Çalışmalarını teslim etmeyi planladığı Sierra Nevada’yı Ahmet Davutoğlu başbakanlığı döneminde gündeme getirmişti. CIA’in taşeron şirketinin Türkiye’de uçak fabrikası kuracağı belirtilmiş ancak proje askıya alınmıştı.

CIA’in kirli operasyonlarına adı karışan Sierra Nevada Şirketi’nin patronu Fatih Özmen’in geçen yıl Temmuz ayında İstanbul Havalimanı’ndan çıkış yaparken casusluk iddiasıyla gözaltına alındığı basına yansıdı. Özmen’in sorgulandığı belirtilmişti.

Sierra Nevada Corporation (SNC) kimin? Hangi ülkeye ait? Ne yapıyorlar? Sahipleri Türk mü? - Resim: 5

SİERRA NEVADA CORPORATİON KİMİN? HANGİ ÜLKEYE AİT? NE YAPIYORLAR?

Sierra Nevada Corporation (SNC), CIA ile doğrudan ihalesiz çalışan ABD merkezli uzay sistemleri, ticari yörünge taşımacılığı, mikro uydular, enerji, tele-tıp ve nanoteknoloji gibi konularda elektronik sistem sağlayıcısı ve sistem entegratörü bir teknoloji şirketidir. Şirket merkezi Nevada, Sparks'ta bulunmaktadır. İş alanları bölgesel ve küresel 16 eyalet ve ülkede 30 farklı merkezde bulunmaktadır. SNC, astronotları yerküre alçak yörüngesine uçuracak ticari personel taşıma yeteneğini geliştirecek, NASA tarafından seçilen, sadece üç firmadan biri olmuştur.

Sierra Nevada Corporation (SNC) kimin? Hangi ülkeye ait? Ne yapıyorlar? Sahipleri Türk mü? - Resim: 6

SİERRA NEVADA CORPORATİON'DA KAÇ KİŞİ ÇALIŞIYOR?

Sierra Nevada Corporation'da 3000 kişi çalışmaktadır. SNC'de, altı farklı iş alanı vardır ve dünya çapında bulunan çok sayıda müşteri destek siteleri ile birlikte 17 eyalette 31 yerleri vardır.

Sierra Nevada Corporation (SNC) kimin? Hangi ülkeye ait? Ne yapıyorlar? Sahipleri Türk mü? - Resim: 4

SİERRA NEVADA CORPORATİON TÜRK ÇİFT TARAFINDAN SATIN ALINDI

1963 yılında Nevada'da kurulan Sierra Nevada Corporation, 1994 yılında Türk kökenli Fatih Özmen ve Eren Özmen çifti tarafından satın alınmıştır. Reno Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünden yüksek lisans derecesi ile mezun olan Fatih Özmen, 1981 yılında SNC'ye katılmıştır. Fatih Özmen'in ilk yıllarında tasarım ve geliştirilmesinde katkıda bulunduğu çok sayıda yüksek teknoloji sistemi SNC'nin birçok önemli entegrasyon programı başarısında katkı sağlamıştır.

ulusal.com.tr