Kılıçdaroğlu Halk Tv'de Konuştu

Kılıçdaroğlu Halk Tv'de Konuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın operasyonlarla ilgili açıklamasını yorumladı.

Kılıçdaroğlu, Halk TV'de yayımlanan "Halk Arenası" programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

İstifa eden bakanlarla ilgili fezlekelerin hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, Adalet Bakanlığının bu fezlekeleri bekletme hakkının olmadığını belirterek, "Fezlekeler gecikmeksizin TBMM'ye gönderilmeli. İktidar gerçekten temiz olduğuna inanıyorsa, bu fezlekeleri geciktirmeksizin parlamentoya göndermek zorundadır" diye konuştu.

"YOLSUZLUĞUN BAŞINDA BAŞBAKAN VAR"
Kılıçdaroğlu, yargıda ve diğer bazı kurumlarda yapılan son değişikliklerin nedeninin de Başbakan Erdoğan'a ulaşılmasını engellemek olduğunu savunarak, "Çünkü rüşvetin ve yolsuzluğun başında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan var" iddiasında bulundu.

Kılıçdaroğlu, bir soru üzerine, hukuk devletinde "Yolsuzluk ve rüşvetin" hesabının sandıkta değil, yargı önünde verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Yaşananların vatandaşlarda umutsuzluk ve karamsarlık yaratmaması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, CHP olarak şiddete başvurmadan mücadelelerini sürdüreceklerini aktardı.

Yargı kararlarını emniyet güçlerinin yerine getirmediğine yönelik iddiaların hatırlatılması üzerine ise Kılıçdaroğlu, yargı kararlarının en geç 30 gün içinde uygulanması gerektiğini, aksi takdirde suç işlenmiş olacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, yargı kararlarının uygulanmaması nedeniyle bir "Devlet krizi" yaşandığını savundu.

"HSYK YASASINI PARLAMENTO'DAN GEÇİRTMEYECEĞİZ"
HSYK ile ilgili kanun teklifinin Genel Kurula gelmesi halinde komisyonda gösterdikleri mücadeleyi orada da vereceklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Parlamentodan geçmesine engel olmaya çalışacağız" ifadesini kullandı.

İstanbul merkezli operasyona değinen ve Başbakan Erdoğan'ı eleştiren Kılıçdaroğlu, "Çünkü kendisi işin içinde. Sorun orada zaten. İşin içinde olmasa, kendisine dokunmayacağını bilse emin olun babası bile olsa üzerine gider" değerlendirmesini yaptı.

"DÖRT BAKANIN GİTTİ, NE KOMPLOSU.."
"Komplo" açıklamalarına da değinen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Daha düne kadar 'ne istediniz de vermedik' diyen Erdoğan, şimdi onları haşhaşi diye suçluyor. Dört bakanın gitti ne komplosu. Komplo olsa bakanların arkasında kapı gibi durursun. Hem 'istifa edin' diyor hem de 'beni rahatlatacak bir deklarasyon yayınlayın' diyor. Devletin içinde çeteler olabilir, sen başbakansın zaten çetelerle mücadele etmek zorundasın. Eğer o oluşumu 'çete' olarak adlandırıyorsanız siz zaten suçlusunuz. 'Her şeyi verdim size neye itiraz ediyorsunuz' diyor."

Kııçdaroğlu, emniyetteki yer değişiklikleriyle ilgili bir soruya karşılık, faturanın öncelikle polise çıktığını savundu. Kılıçdaroğlu, yer değişikliğine uğrayan polislerden yargı yoluna başvurmalarını istedi.